„Pamatėte automobilį su rusiškais registracijos numeriais? Esate pilietiškas žmogus ir norite apie tai pranešti tarnyboms?

Prašome NESKAMBINTI numeriu 112.

Sankcijų reikalavimus dėl Rusijoje registruotų automobilių įgyvendina Lietuvos muitinė, o ne policija“, – socialiniame tinkle aiškino BPC atstovai.

Komentaruose po šiuo įrašu kilus klausimams, BPC atstovai tikslino, jog „kai bus priimtas sprendimas, kad į tokius pranešimus turi reaguoti policija, mes pradėsime registruoti pranešimus“.

Dar vėliau atstovai tikslino, jog BPC informaciją perduoda tik skubiosios pagalbos tarnyboms.

„Tai yra įteisinta įstatymais. Skubiosios pagalbos tarnybos pagal įstatymą yra:

  • policija;
  • priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos;
  • greitosios medicinos pagalbos tarnyba;
  • aplinkos apsaugos pajėgos“, – rašė jie.

Delfi primena, kad Lietuvos muitinė paskelbė, kad iki 2023 m. rugsėjo 11 d. į Lietuvą įvažiavę automobiliai su rusiškais numeriais per šešis mėnesius nuo atvykimo dienos turi išvykti iš šalies, taip pat ir iš kitų Europos Sąjungos šalių.

Lietuvos muitinė nuo 2023 m. rugsėjo 11 dienos į Lietuvos teritoriją per pasienio muitinės kontrolės postus neįleidžia automobilių su rusiškais registracijos numeriais. Lietuva įgyvendina reglamento importo ribojimus, Europos Komisijai pateikus išaiškinimą, kad ribojimai apima ir Rusijoje registruotus automobilius, vykstančius su Rusijoje išduotais registracijos numeriais, net jei transporto priemones norima įsivežti laikinam naudojimui. Draudimas galioja automobiliams, nepriklausomai nuo jų savininko ar vairuotojo turimos pilietybės.

Išimtis taikoma Rusijos Federacijos piliečiams, vykstantiems Rusijoje registruotomis transporto priemonėmis tranzitu į Kaliningrado sritį arba iš jos su supaprastinto tranzito dokumentu (STD). Toks tranzitas per Lietuvos teritoriją negali trukti ilgiau kaip 24 valandas. Vykstant tranzitu transporto priemonėje turi vykti jos savininkas. Nesant automobilyje savininko – transporto priemonė nebus įleidžiama į Lietuvos teritoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją