Į teismą kreipėsi vilnietė Marytė S., siekianti, kad socialliberalas E.Šablinskas būtų pripažintas jos devyniolikmečio sūnaus Aurimo tėvu.

Vaikų darželio darbuotojos ieškinį nagrinėja Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas. Pusantrų metų trunkantis teismo procesas jau artėja į pabaigą - DNR tyrimų rezultatai Marytei S. leidžia tikėtis palankaus sprendimo.

Bet E.Šablinską konsultuojantys teisininkai tvirtina, jog atlikta ekspertizė nesuteikia teisės kategoriškai tvirtinti, esą parlamentaras tikrai yra Marytės S. vaiko tėvas. Anksčiau atlikti DNR tyrimo rezultatai atskleidė, kad tikimybė, jog E.Šablinskas yra Aurimo tėvas, prilygsta 98,86 proc.

Specialistų teigimu, toks tyrimo rezultatas reiškia, jog Aurimo tėvas gali būti ir vienas iš 180 kitų atsitiktinai pasirinktų vyrų. Todėl buvo nuspręsta atlikti dar vieną ekspertizę.

Pakartotinio tyrimo tikslesne įranga metu buvo nustatyta dar mažesnė tikimybė, kad E.Šablinskas nėra Aurimo tėvas. Tai, kad jis gali būti tėvas, buvo įrodyta 99,9997 proc. Tačiau kategoriškų išvadų šis tyrimas taip pat neleidžia daryti.

Pagal teismui pateiktus specialistų vertinimus, tėvystė neginčijamai pripažįstama tik tuo atveju, kai rezultatas būna tikslesnis - 99,9999 proc.

Modernioje Vidaus reikalų ministerijos laboratorijoje atliktas tyrimas kainavo 976 litus. E.Šablinskas teigė neprieštaravęs, kad būtų atlikti DNR tyrimai, ir padengė pusę išlaidų.

E.Šablinskas augina sūnų ir dukrą. Savo internetiniame puslapyje parlamentaras taip pat nurodo daug dėmesio skiriantis savo šeimai.

Paklaustas, ar pripažįsta, jog Aurimas yra jo sūnus, E.Šablinskas pareiškė tiksliai į šį klausimą negalįs atsakyti: "Ekspertizių išvados vis dėlto neleidžia tvirtinti, jog esu šimtu procentų Aurimo tėvas".

Politikas neneigė prieš kelis dešimtmečius draugavęs su Maryte S., tačiau tvirtino nesuprantąs, kodėl Aurimo motina nutarė kreiptis į teismą: "Buvo galima bandyti žmoniškai išsiaiškinti".

E.Šablinskas tvirtino, jog apie sūnų iš savo buvusios draugės lūpų pirmą kartą išgirdo tik tapęs Seimo nariu.

Todėl politikas neatmeta galimybės, kad tokiu būdu siekta jį sukompromituoti: "Negaliu to kategoriškai tvirtinti, tačiau man kelia abejonių būdai, kuriais siekiama pripažinti mano tėvystę".

E.Šablinskas tvirtino, kad žinia apie sūnų jam buvo netikėta. Tačiau dar didesnė staigmena buvo kvietimas į teismą. Apie ketinimus bylinėtis, alimentus ar kokią kitą finansinę paramą Teisės akademijoje studijuojančiam Aurimui moteris per susitikimą su savo buvusiu mylimuoju neužsiminė.