Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė–Motiejūnienė Vyriausybei pristatė siūlomus pokyčius.

„Studentams periodinis patikrinimas prilyginamas galimybių paso testavimui iki spalio 15 dienos, jie, kaip ir švietimo darbuotojai, galėtų testuotis antigeno arba PGR testais ir nesuformuotų galimybių paso, tačiau užtikrintų kokybišką ugdymą; jie šiandien sako, kad negali ar neturi galimybės atvykti į paskaitas“, – sakė SAM atstovė.

A. Bilotienė-Motiejūnienė teigė, jog šio pakeitimo tikslas gana paprastas – paraginti studentus iki spalio 15 dienos jau turėti tokį imunitetą, kuris suteikia galimybių pasą.

Nepasiskiepiję nuo COVID-19 ligos ar ja nepersirgę aukštųjų mokyklų studentai ir asmenys, besimokantys pagal tęstinio profesinio mokymo programas, norėdami dalyvauti kontaktiniuose mokymo užsiėmimuose, galės testuotis kas 7–10 dienų, t. y. nebūtinai kas 48 valandas, kaip iki šiol. Toks palengvinimas galios iki spalio 15 d. Tęstinis profesinis mokymas ir aukštojo mokslo studijos kontaktiniu būdu vyksta tik turintiems galimybių pasą – kitu atveju studentai gali dalyvauti tik nuotolinėse paskaitose ir užsiėmimuose.

Galimybių pasui gauti galios antigeno tyrimas

Ji taip pat teigė, jog siūloma į galimybių paso gavimo būdų sąrašą nuo rugsėjo 13 dienos įtraukti antigeno tyrimą.

Šį testą reikia atlikti ne anksčiau nei prieš 48 valandas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento).

Išimtis – keleivių vežimo transporto paslaugoms

Taip pat išimtis būtų taikoma keleivių vežimo transporto paslaugoms, planuojama galimybių paso nereikalauti.

„Tai susiję su švietimu, dalis moksleivių keliauja į kitus miestus“, – sakė ji.

Premjerė Ingrida Šimonytė teigė, jog paprasčiausia būtų griežtesnius reikalavimus taikyti viešajame transporte Operacijų vadovo sprendimais, tą ir nuspręsta padaryti.

SAM viceministrė teigė, jog Ekstremalios situacijos operacijų vadovo sprendimu bus sugriežtinti atstumų laikymosi transporte reikalavimai, bus būtina dėvėti kaukes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (545)