Į Seimo salę įeinantį G. Nausėdą parlamentarai pasitiko atsistoję. DELFI fotografai užfiksavo ne tik prezidento bei S. Skvernelio kalbos akimirkas, bet ir parlamentarų nuotaikas Seimo salėje į ministrus pirmininkus teikiant S. Skvernelį.

DELFI primena, kad ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda pristatė Seimui Sauliaus Skvernelio kandidatūrą vadovauti naujai formuojamai Vyriausybei.

Seimo preliminarioje ketvirtadienio darbotvarkėje planuojamas tik kandidatūros pateikimas, balsavimas dėl jos nenumatytas.

Frakcijos ministro pirmininko kandidatūrą turi apsvarstyti ne vėliau kaip per 2 darbo dienas. Ne vėliau kaip per savaitę nuo ministro pirmininko kandidatūros pristatymo turi būti surengtas kitas Seimo posėdis sprendimui dėl pateiktos kandidatūros priimti.

Kaip numato Konstitucija, Respublikos prezidentas Seimo pritarimu skiria ministrą pirmininką, paveda jam sudaryti Vyriausybę ir tvirtina jos sudėtį.

Ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir Respublikos prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti šios Vyriausybės programą. Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai.