„Komisijos darbai jau yra pabaigti, veiksmų planas yra aiškus, ką reikia daryti ir kiek tai kainuos“, – antradienį žurnalistams teigė Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Susitikimas su gyventojais numatomas Vilniaus miesto savivaldybėje.

ELTA primena, kad sausio pradžioje sostinės Viršuliškių gatvėje esančiame daugiabutyje įvykus keliems sprogimams kilo gaisras. Tarnybų duomenimis, gaisras išsiplėtė į keturis butus ketvirtame ir penktame aukštuose. Gaisro metu buvo pažeistos daugiabučio konstrukcijos, įgriuvo tarp degančių butų esanti perdanga.

Dėl kilusio gaisro iš viso evakuoti 30-ies butų gyventojai, 3 žmonės gaisro metu apsinuodijo smalkėmis, du namo gyventojai žuvo.

Vilniaus miesto savivaldybė gaisro įvykio vietoje paskelbė ekstremaliąją situaciją. Taip pat buvo suformuota avarijos tyrimo komisija, kuri ėmėsi neatidėliotinų veiksmų, sutvirtinant daugiabučio konstrukciją. Daugiabutis šiuo metu yra neeksploatuojamas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo. Pasak prokuroro, pagrindinė tiriama sprogimo daugiabutyje versija – savižudybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją