Incidentas Kauno Juozo Grušo meno gimnazijoje įvyko gruodžio 1-ąją. Pirmadienį Delfi pasiekė gimnazijoje nufilmuotas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota kaip šios mokyklos mokytoja pakeltu tonu, įžeidinėdama ir grasindama bendrauja su savo auklėtine.

Panašu, kad pedagogė vaiką išplūdo dėl to, kad jis nesistengia, praleidinėja pamokas, neatsiskaito už dalykus.

„Mokytis nereikia?“ – įsakmiai klausė mokytoja.

„Reikia“, – atsakė ramiai stovinti mokinė.

„Tai ką darai? Kur pyzdinėji tu, aš nesuprantu, po visą mokyklą? Kada biologiją atsiskaitysi mokytojai? Dvi savaites neatsiskaitai? Kiauras du gaunasi. Patenkinta?! – toliau kvotė mokytoja.

„Ne“, – tarė mokinė.

„O kodėl čia nesimokini, jeigu aš tau mergaites priskyriau? Kur lakstai? Kur tu maliesi?“ – toliau klausinėjo pedagogė ir pagrasino: „Tau, žinok, jeigu mama neduoda diržo, žinok, tai kaip pilsiu aš tau, žinok, tai mama mėlynes pamatys ant rūros.“

„Einam iki biologijos mokytojos, karve tu neraityta. Einam“, – galiausiai paragino mokytoja ir mokinę išsivedė.

Savivaldybė: mokytoja nušalinta, atliekamas tyrimas

Apie incidentą Kauno mokykloje užklausta Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) Delfi nurodė apie jį iki šiol nežinojusi. Ministerijos vertinimu, užfiksuotas mokytojos elgesys – nepriimtinas ir netoleruotinas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

„Ministerija žinių ar skundų apie šį incidentą ar konkrečią mokytoją iki šiol nebuvo sulaukusi. Toks elgesys yra visiškai nepriimtinas ir netoleruotinas.

Mokytojos elgesį turėtų vertinti mokyklos administracija. Šios mokyklos steigėja yra Kauno miesto savivaldybė, tad be mokyklos direktoriaus vertinimo, situaciją vertinti turėtų ir savivaldybės administracijos švietimo padalinys“, – pažymėjo ŠMSM.

Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyrius Delfi nurodė, jog mokytoja nušalinta nuo darbo, ugdymo įstaigoje atliekamas tyrimas.

„Švietimo skyrius apie incidentą gavo informaciją iš mokyklos. Ugdymo įstaigoje šiuo metu vyksta tyrimas, o klasės auklėtoja nušalinta nuo darbo“, – komentare teigė Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė.

„Darbuotojos elgesys nekorektiškas, jį vertiname neigiamai“, – pridūrė ji.

Gimnazija: gautas pedagogės pasiaiškinimas


Informaciją ir vaizdo įrašą apie netinkamą mokytojos elgesį, kalbant su auklėtine, gimnazijos vadovai gavo gruodžio 4-ąją, Delfi teigė Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pavaduojanti direktorių, Vilija Demjanova.

Situacija, pasak jos, tiriama toliau.

„Įvykiui tirti sudaryta speciali grupė, telefonu susisiekta su mokinės mama, taip pat gautas pedagogės pasiaiškinimas. Kol bus išsiaiškintos visos detalės, priimtas sprendimas pedagogę laikinai nušalinti nuo užimamų pareigų. Situacija toliau tiriama“, – teigė V. Demjanova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)