Tai jau antrosios naktinės maudynės čia. Tokios maudynės taip pat vidurnaktį vyko ir Vilniuje, Kaune, Alytuje ir kituose miestuose. Organizatoriai šią naktį pasirinko todėl, nes tikima, kad sausio 19-osios naktį porą valandų po vidurnakčio vanduo įgauna ypatingų galių. Taip neva nutinka ir vasario 15-osios ir birželio 24-osios naktimis.

Radviliškiečiai į negilų Eibariškių tvenkinį maudytis renkasi vasarą, tačiau sveiką gyvenimo būdą propaguojantys žmonės čia susirenka ir žiemą. Tiesa, šiemet žiema nelepina nei sniegu, nei speigu. Tvenkinyje šiemet nereikėjo net eketės iškirsti. Tačiau žvabus oras ir ledinis vanduo net ir šiltą žiemą nėra pakeliamas kiekvienam. Tad nemažai žiūrovų sveikuolius stebėjo apsimūturiavę šiltais drabužiais, šalikais ir kepurėmis.

Susirinkusiems nakties atmosferą kūrė specialiai šiam renginiui sukurtas apšvietimas, uždegti laužai, grojo nuotaiką atitinkanti mistiška muzika. Organizatoriai sako, kad po maudynių viduryje nakties net didžiausi skeptikai pasikeičia ir tampa nuolatiniais dalyviais. Tokių šventinių maudynių Radviliškio sveikuoliai organizuoja keletą per metus, tačiau dažnai susirenka kiekvieną žiemos savaitgalį priimdami ledinės eketės iššūkį.

Sausio 1-ąją švenčiama Pasaulinė ruonių diena. Visame pasaulyje tūkstančiai sveikuolių maudosi lediniame vandenyje, ne išimtis ir Radviliškio sveikuoliai. Po šių naktinių maudynių planuojama savaip paminėti Lietuvos valstybines šventes – Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją. Organizatoriai žada, kad Vasario 16-osios maudynės bus didžiausios ledinės maudynės Šiaurės Lietuvoje. Į jas susirenka šimtai dalyvių ne tik iš Radviliškio, bet iš viso regiono.

Šios ledinės maudynės Radviliškyje organizuojamos Lietuvos kariuomenės karo policijos Šiaulių įgulos vyr. karo policininko Tado Grimailos (30 m.) iniciatyva. Radviliškyje gyvenantis vyras radikaliai pakeitė savo gyvenimo būdą, atsisakė alkoholio, rūkalų, pakeitė mitybą ir ėmė burti Radviliškio bendruomenę, organizuoti ledinių maudynių renginius. Už šių Vasario 16-osios maudynių organizavimą Radviliškio sveikuoliai yra gavę apdovanojimą iš tuometinės LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės.

– Viskas kilo nuo vieno žmogaus idėjos, tvirto tikėjimo, kad tai naudinga žmogui, visuomenei, aplinkai. Bendradarbiaujant kartu su Lietuvos sveikuolių sąjunga kartu sugalvojome šiuos žiemos renginius. Prie to pamažu jungėsi vis daugiau žmonių. Tad dabar renginiuose sulaukiame daugybės žmonių, mūsų veiklą aktyviai palaiko Radviliškio rajono savivaldybė, kitos miesto įstaigos, – „Šiaulių televizijai“ pasakojo Tadas Grimaila.