Lietuvoje nudistų bastionu galime vadinti Baltijos pajūrį. Oficialiai įregistruoti trys tokie paplūdimiai Nidoje ir Klaipėdoje - Giruliuose bei Smiltynėje, o neoficialių ir seniai pamėgtų bei lankomų nudistų pliažų ar zonų yra Juodkrantėje, Šventojoje ties Jūros gatve, Palangoje ties Birutės parku ir netoli Nemirsetos bei kitų mažiau žinomų vietų.

Nidoje savo erdvę susirado patys nuogaliai, vėliau ji buvo įteisinta kaip oficialus nudistų pliažas. Ši vieta nejučia tapo jų Meka, kur puikiausiai jaučiasi tiek mūsų krašto poilsiautojai, tiek užsienio svečiai. Tačiau nė vieno oficialaus nuogalių paplūdimio iki šiol nėra įteisinusi ilgiausią pajūrio ruožą krašte turinti Palangos savivaldybė.

Aiškinama, esą taip yra dėl to, kad į kurorto meriją nesikreipia jokios nudistų organizacijos, o reaguoti į pavienius prašymus ir leisti šimtus tūkstančių litų nudistų pliažams įrengti neva būtų nelogiška.

Nudistai tarpusavyje skleidžia informaciją, kur nuogiems degintis saulėje ir pramogauti saugu, o kur galima užsitraukti praeivių nemalonę. Patirtimi jie noriai dalijasi savo interneto svetainės forume. Iš komentarų galima spręsti, kad geriausias nudistų paplūdimys yra Nidoje, prasčiausias - Giruliuose.

"Buvau Nidoje. Pliažas, kaip visada, pilnas nuogalių, draugiška atmosfera, skanus maistas, geras aptarnavimas. Trumpai tariant, iki rojaus tetrūksta, kad tualetai būtų truputį arčiau", - komentavo vienas nudistas. Pasak kito svetainės lankytojo, Nidoje susirenka tikrieji nudistai.