Iki naujo NT mokesčio modelio priėmimo liko vienas žingsnis – paskutinis balsavimas Seime. Tačiau kiek anksčiau Delfi kalbintas Seimo konservatorius, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė leido suprasti, jog niekas neskubės nešti šio klausimo į posėdžių salę. Priežastys kelios: dabar prioritetas – valstybės biudžetas, o ir vieningo sutarimo dėl NT mokesčio nėra.

Pasiūlytam projektui priešinasi koalicijos partneriai Laisvės partija.

„Matyt, jeigu Laisvės partija nėra linkusi kaip nors konstruktyviai spręsti šito mokesčio likimo, tai, turbūt, tas atsakymas taip ir liktų neapibrėžtas kaboti, kiek čia ilgai galėtų užtrukti“, – teigė M. Lingė.

Vytauto Didžiojo universiteto mokslininko, politologo Lauro Bielinio vertinimu, Laisvės partija išlošė dėl to, jog NT mokesčio pataisos kuriam laikui dedamos į stalčių. Bet, anot jo, tai naudinga ir konservatoriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)