Kaip BNS pirmadienį ryte sakė bendrovės "Smiltynės perkėla" direktoriaus pavaduotojas Ričardas Tilvikas, Senojoje perkėloje reisai vyksta jau kas valandą. Praėjusią savaitę keltai plaukdavo 3-5 kartus per dieną.

Naujojoje perkėloje, kuri beveik visą praėjusią savaitę buvo uždaryta, pirmieji porą reisai įvyko dar sekmadienį. Pirmadienį Naujoji perkėla taip pat turėtų dirbti.

"Smiltynės perkėlos" direktoriaus pavaduotojo teigimu, prasisklaidyti ledo sangrūdoms ties Naująją perkėla trukdo į marias išsikišęs jūrų bendrovės "Bega" pirsas.

Nors nuo pirmadienio į Neringą ir iš jos keliami ne tik Neringos gyventojai, R.Tilvikas rekomenduoja, jei nėra būtinybės, kelionių į Neringą atsisakyti.

Praėjusią savaitę pajūryje siautęs stiprus vėjas į uostą prinešė daug ledų, kai kuriose vietose ledų sangrūdų storis vis dar siekia apie metrą. Pasak R.Tilviko, šios savaitės pradžioje sąlygos laivybai išlieka nepalankios.

Smiltynės perkėlos darbai sutriko praėjusį antradienį. Bendrovės "Smiltynės perkėla" keltai Senojoje ir Naujojoje perkėlose kelia per Kuršių marias keleivius ir automobilius iš Klaipėdos į Kuršių Nerijos pusiasalį ir atgal.

Dabartiniai plokščiadugniai keltai nepritaikyti plaukioti užšalusiais vandenimis ir perkėlų darbas sutrinka kiekvieną žiemą.

Šiuo metu Smiltynės perkėla žvalgosi galingesnio kelto su kiliu, paskelbtas jo pirkimo konkursas. Viena iš nurodytų sąlygų - kad jis galėtų lengvai plaukioti tarp ledų. Naujas pirkinys Klaipėdos uoste turėtų prisišvartuoti rudenį.