Bendrojo priėmimo sistemoje (www,lamabpo.lt) galima registruoti prašymus, o nedalyvus pagrindiniame priėmime,- teikti naujus prašymus priimti studijuoti į LSU studijų programas, kuriose dar liko laisvų vietų. Galima nurodyti ne daugiau kaip 6 pageidavimus, - teigia LSU atstovai.

Pasak Universiteto pranešimo, būsimiesiems pirmakursiams LSU siūlo šias bakalauro studijų programas: Treniravimo sistemos, Fizinis ugdymas ir sportas, Pratimai, mityba ir streso valdymas. Fizinis aktyvumas ir visuomenės sveikata, Sporto ir turizmo vadyba bei Kineziterapija.

„Nors Lietuvos sportas ir per pandemiją smarkiai nukentėję sveikatingumo bei turizmo sektoriai išgyvena ne pačius geriausius laikus, tai nesumažino jaunimo, siekiančio savo ateitį susieti su šiomis sritimis ir būti svarbių pokyčių iniciatoriais, entuziazmo. Šiemet per pagrindinį priėmimą į aukštąsias mokyklas Lietuvos sporto universiteto studijų programas rinkosi beveik tiek pat stojančiųjų, kiek ir ankstesniais metais“, - teigė LSU rektorė prof. dr. Diana Rėklaitienė.

Per pagrindinį priėmimą studijuoti LSU buvo pakviesti 222 būsimieji pirmakursiai, - 110 – į valstybės finansuojamas vietas ir 112 – į valstybės nefinansuojamas. Nuo artėjančio rudens bakalauro ir magistro studijas šiame universitete numato pradėti nemažai garsių sportininkų bei trenerių. Šiemet LSU sėkmingas ir užsienio studentų priėmimas, - jų studijuos 88, tai - dvigubai daugiau nei pernai.

Anot LSU studijų prorektorės doc. Dr. Jūratės Požėrienės, kaip ir ankstesniais metais, tarp stojančiųjų populiariausia programa buvo Treniravimo sistemos (109 kvietimai).

„Šiemet studijuoti LSU pretendavo beveik 2 tūkstančiai stojančiųjų, deja, daugeliui jų nepavyko įveikti Universiteto taikomų vienodų, tiek stojant į valstybės finansuojamas, tiek - į valstybės nefinansuojamas studijas konkursinių balų ribos. Kaip ir pernai, galinčiųjų studijuoti LSU konkursinis balas turėjo būti ne mažesnis kaip 5,4. Atsižvelgiant į sporto sektoriaus poreikį, šiemet sporto krypties studijoms buvo skirtos 104 valstybės finansuojamos vietos. Po pagrindinio priėmimo dar liko vietų, tad norintieji valstybės lėšomis studijuoti LSU Treniravimo sistemų bei Pratimų, mitybos ir streso valdymo studijų programas turėtų suskubti ir dalyvauti papildomame priėmime.“, - paragino LSU prorektorė.

Neslūgsta ir šalies studentų susidomėjimas magistrantūros studijomis Lietuvos sporto universitete. Po dviejų etapų sutartis dėl šių studijų pasirašė 141 pakviestasis. Nors jie rinkosi visas 10 siūlomų programų, populiariausios tarp stojančiųjų į magistrantūrą buvo Turizmo ir sporto vadybos, Sporto edukologijos, Kineziterapijos, Treniravimo sistemos bei kitos programos. Tarp būsimųjų magistrantų – ne tik šią vasarą bakalauro diplomus gavusieji LSU absolventai, bet ir nemažą darbo patirtį sukaupę sporto bei sveikatingumo specialistai, norintys įgyti naujausių mokslinių žinių, - pažymima Universiteto pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)