„Vizija – rugsėjo mėnesį startuoti su pirmu parku, kad jau būtų galima turėti visą reikiamą įrangą išsiskleidimui tam tikroje vietoje“, – NSGK nariams sakė V. Vitkauskas.

Kovo mėnesį pranešta, kad Lietuvoje bus įkurdinta 18 objektų, skirtų laikyti ir saugoti kontrmobilumo priemones. Tačiau, pasak V. Vitkausko, šis skaičius padidėjo, atliepus kariuomenės išreikštą poreikį.

„Numatyta įsteigti 19 tokių parkų Lietuvoje. Buvo šiek tiek mažiau, bet vienu pasipildė, nes atsirado poreikis – čia buvo kariuomenės rekomendacija“, – sakė jis.

NKVC vadovas nurodė, kad centras tęsia intensyvius darbus ir bendradarbiauja tiek su kariuomene, tiek su Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Vyksta pasirengimas dėl specifikacijų – ko konkrečiai reikėtų, kas galėtų būti gamintojai, kur galėtų būti pristatomi tie konkretūs elementai susiję su parku. Taip pat, aišku, turi būti išspręsti logistiniai klausimai“, – aiškino jis.

„Kaip ir minėjau, pagrindinė data, į ką orientuojamės – turėti vieną projektinį parką rugsėjo mėnesį ir atitinkamai pagal išmoktas pamokas žiūrėti, kaip vystyti toliau, kokie būtų kitų parkų įsteigimo prioritetai“, – sakė V. Vitkauskas.

ELTA primena, kad pavasarį nutarta šalyje įrengti kontrmobilumo priemonių parkus, kuriuose būtų laikomos ir, esant poreikiui, panaudojamos inžinerinės struktūros, skirtos priešo stabdymui.

Planuota įkurti 18 objektų – sandėlių ir kompaktiškų vietų – saugoti ir laikyti įvairias kontrmobilumo priemones.

Pasak NSGK pirmininko Lauryno Kasčiūno, šalies institucijų sudarytų planų, susijusių tiek su kontrmobilumo priemonių įsigijimu bei parkų kūrimu, įgyvendinimas turėtų trukti apie metus.

Parkų steigimui ir inžinerinėms priemonėms įsigyti reikės atseikėti 18 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją