Spalį žiniasklaidos paviešintame Vyriausybės atstovo Vilniaus ir Alytaus apskrityse Juliaus Arlausko rašte nurodoma, kad A. Nikitinas iš vyriausiojo inžinieriaus pareigų turėtų būti atleistas.

Tačiau sostinės savivaldybė antradienį pranešė, kad A. Nikitinas nuo šiol rūpinsis darnios plėtros klausimais, miesto tvarumo ir atsparumo klimatui strategija bei kitų tvarumo metodikų įgyvendinimu.

„Savivaldybėje ir jai pavaldžiose įmonėse daug dėmesio skiriame aplinkosaugos, socialinės atsakomybės ir korporatyvinio valdymo (angl. ESG) standartų užtikrinimui. Tikiu, kad A. Nikitinas žinios ir patirtis padės tvarumo metodikas mieste pritaikyti dar tinkamiau, taip pat užtikrinti dar platesnį tvarumo rodiklių išmatuojamumą“, – pranešime sakė Vilniaus miesto administracijos direktorius Adomas Bužinskas.

A. Nikitinas miesto savivaldybėje iki šiol rūpinosi gatvių standarto ir naujos kokybės gatvių demo versijų rengimu, žaliųjų erdvių pritaikymu miestui, infrastruktūros įstatymo įgyvendinimu ir kt.
„Tvarumo tema itin plati ir įdomi – Vilnius išrinktas žaliąja sostine, yra tarp 100 Europos misijos miestų, siekiančių klimato neutralumo. Užimdamas tvarumo vadovo pareigas sieksiu, kad šioje srityje Vilnius pasiektų dar didesnį proveržį“, – sakė A. Nikitinas.

Savivaldybės pranešime pažymima, kad viešojoje erdvėje buvo kilę klausimų dėl A. Nikitino paskyrimo vyr. inžinieriaus pozicijai teisėtumo.

„Vyriausybės atstovas A. Nikitino paskyrimo į vyr. inžinieriaus poziciją teisėtumą jau vertino tris kartus. Dviejų iš šių vertinimų metu jokių pažeidimų nerasta. Savivaldybė nesutinka su paskutiniu vertinimu, tačiau nusprendė neskirti laiko ir resursų ginčams. Primename, kad A. Nikitinas į Valstybės tarnybą buvo atrinktas Valstybės tarnybos departamento skelbto konkurso būdu 2020 m. gruodžio mėnesį“, – nurodoma jame

Konkursą vyr. inžinieriaus pareigoms užimti savivaldybė ketina skelbti artimiausiu metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)