„Kalbant apie branduolinį ginklą, mes jo Suomijoje neaptarėme. Žinoma, tos diskusijos įvyks, jos vyks visais klausimais, kuomet mes tapsime nare. Tačiau mano paties nuomone, tai man skamba visiškai nepanašu, nemanau, kad mes Suomijoje turėsime branduolinį ginklą dislokuotą“, – spaudos konferencijoje Vilniuje penktadienį teigė S. Niinisto.

Leidinys „Newsweek“, remdamasis Suomijos laikraščiu „Iltalehti“, šią savaitę pranešė, kad Suomijos užsienio reikalų ir gynybos ministrai Pekka Haavisto ir Antti Kaikkonenas liepą prisiėmė įsipareigojimus NATO, jog jie nesieks „apribojimų ar nacionalinių išlygų“, jei Suomija bus priimta į Aljansą.

Tai, pasak suomių žiniasklaidos šaltinių, reiškia, kad NATO branduoliniai ginklai galėtų būti gabenami per Suomijos teritoriją arba būti joje dislokuoti, taip pat nebūtų taikomi draudimai steigti NATO bazes Suomijos teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją