„Dabartinis visuomenės pykčio ir nepasitenkinimo kontekstas po sankcijų, kurias įvedė ECOWAS, neleidžia priimti šios delegacijos būtinomis ramybės ir saugumo sąlygomis“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos laiške ECOWAS atstovybei Niamėjuje.

Organicazija pritaikė Nigeriui prekybos ir finansines sankcijas, kai liepos 26 d. kariškiai nuvertė išrinktą šalies prezidentą Mohamedą Bazoumą. Blokas taip pat paskelbė dabar jau pasibaigusį ultimatumą, kad pučistai grąžintų M. Bazoumą į valstybės vadovo pareigas, antraip gali būti panaudoti jėga.

ECOWAS siekė prieš ketvirtadienį Nigerijos sostinėje Abudžoje įvyksiantį krizinį susitikimą į sostinę Niamėjų nusiųsti delegaciją.

Chuntos lyderiai pirmadienį datuojamame laiške nurodė: „Paskelbtos misijos į Niamėjų atidėjimas, taip pat kai kurių (delegacijos) tvarkaraščio aspektų pakeitimas, yra būtinas“. Į tvarkaraštį „įtraukti susitikimai su tam tikrais asmenimis, kurie negali vykti dėl akivaizdžių saugumo priežasčių, atsižvelgiant į agresijos prieš Nigerį grėsmę“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją