Šią liūdną žinią feisbuke pranešė kartu keliaujanti Marija Dubickienė.

„Didžiulė užuojauta. Žilvinas Kriaučiūnas mirė šiąnakt. Kęstutis labai sunkios būklės. Maliarija. Mes grįžinėjam nuo Kamerūno pasienio, kur buvom pasiklydę. Kai bus normalus ryšys duosim žinių“, – tokia žinute feisbuke pasidalijo keliautoja M. Dubickienė.

Ji tai patvirtino ir Delfi, taip pat pridurdama, kad kitas keliautojas sparčiai sveiksta, planuojama jį kuo greičiau pargabenti į Lietuvą. Ž. Kriaučiūnui buvo 51-eri metai.

Keliautoja Delfi sakė, kad komanda kol kas nėra tikra, ar tęs savo misiją. Tačiau išreiškė viltį ją tęsti – „turim garbės reikalą pabaigti“. Kelionė dar turėtų trukti apie pusantro mėnesio, po Afriką kompanija keliauja jau bene du mėnesius.

M. Dubickienė teigė, kad Ž. Kriaučiūno artimieji apie šią nelaimę yra informuoti. Ž. Kriaučiūnas sveikata skųstis pradėjo prieš maždaug keturias dienas, būklė sparčiai blogėjo.

Nigerijoje mirė keliautojas Žilvinas Kriaučiūnas (kairėje)

„Afrika 2020 lietuvybės beieškant“. 20 000km, 20 šalių, keturi keliautojai, du automobiliai, ieškant lietuvių misionierių, karių, Lietuvos žydų bendruomenių. 3 mėnesiai kelionės, važiuojant bekele, gyvenant laukinėje gamtoje“, – taip apie savo kelionę rašė keliautojai.