„Visi su baime laukė Ukrainos nepriklausomybės dienos minėjimo, nes lygiai prieš metus buvo Ilovaisko katilas – viena didžiausių tragedijų šiame kare. Žvalgybos duomenimis, šioje vietoje, kur esu, buvo mesta daug karinės technikos, todėl visi laukė šturmo. Sekmadienį vakare buvo artilerijos apšaudymas, buvo daug provokacijų. Ukrainos kariai per racijas ragino neatsakyti, išlaikyti paliaubas, nepasiduoti provokacijoms, bet, galiausiai, buvo pradėtas artilerinis susišaudymas. Iš separatistų pusės buvo raketinių sistemų „Grad“ ataka, tačiau ukrainiečiai vėl buvo paprašyti neatsakyti. Pirmadienis jau buvo gana ramus“, - pasakojo A. Morozovas.

Pasak DELFI korespondento, Ukrainos pusėje yra paskelbta pilna kovinė parengtis, daugiau atakų laukiama ateinančią naktį.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) misija paskutiniame savo pranešime rugpjūčio 21 d. pažymėjo, kad aplink Donecko oro uostą ir prie Mariupolio situacija yra gana rami, neužfiksuota didelių paliaubų pažeidimų ir Luhansko regione, tačiau kai kur vietovėse aptiko sunkiosios artilerijos atakų požymių, be to, pabrėžiama, kad separatistai apribojo misijos atstovų patekimą į dalį teritorijų.

Nors tarp Ukrainos pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų bei su separatistais kovojančių Rusijos karių yra paskelbtos paliaubos, tačiau fronto ruožas beveik niekad nebūna ramus. Pavyzdžiui, Kijevo pranešimais, rugpjūčio 17 d. separatistai surengė ataką apie 12 km nuo Mariupolio – strategiškai svarbaus jūrų uosto. Jos metu žuvo civilių gyventojų ir karių .

Remiantis Minsko susitarimu, abi pusės nuo fronto linijos turėjo atitraukti sunkiąją ginkluotę, tačiau abi pusės kaltina viena kitą to neįgyvendinant.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo karo su Rusija pradžios 2014 m. balandį žuvo apie 7000 žmonių, dar apie 17 tūkst. buvo sužeista.