Už sveikatą atsakingo eurokomisaro teigimu, dėl jo prižiūrimos srities inicijuota procedūra neturi pagrindo, nes Komisija numačiusi įvykdyti savo įsipareigojimus.

Nepasitikėjimo procedūrą Jeano Claude'o Junckerio vadovaujama Komisija pareiškė politikai iš kelių euroskeptiškų frakcijų. Tarp pasirašiusiųjų yra Prancūzijos ultradešiniojo Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen.

„Tai yra naudojimasis politiniu tvarkaraščiu norint būti garsesniais, nes tos frakcijos Europos Parlamente didelės įtakos neturi, išskyrus keletą triukšmingų akcijų“, – BNS antradienį sakė V.Andriukaitis.

Europarlamentarai teigia, kad Europos Komisija neįvykdė įsipareigojimo pateikti endokrininę sistemą ardančių medžiagų kriterijus. V. Andriukaičio teigimu, Komisija jau anksčiau informavo, kad tai padarys iki birželio pabaigos.

„Matomai norėdami užbėgti įvykiams už akių - nes birželį tuos kriterijus tikrai pateiksime - daro tokią politinę akciją, kuri po to leistų toms radikalioms dešiniosioms jėgoms pasakyti: štai inicijavome nepasitikėjimą ir dėl to Komisija atseit pateikė kriterijus“, – teigė V.Andriukaitis.

Pasak jo, tai antroji europarlamentarų inicijuota nepasitikėjimo procedūra ES vykdomąja institucija. Apžvalgininkai teigia, kad ji turėtų žlugti, nes jos neremia didžiosios frakcijos.

Šis klausimas turėtų būti svarstomas plenarinėje sesijoje kitą savaitę.