Iš slaptame balsavime dalyvavusių 29 tarybos narių už „darbietę“ Danguolę Martinkienę buvo 14 tarybos narių, prieš balsavo 15.

Vėliau balsuojant dėl teisininko Arno Ilgausko kandidatūros į administracijos direktorius, dalis tarybos narių nusprendė išvis nebalsuoti.

Kaip paskelbė balsų skaičiavimo komisija, išduota 15 biuletenių, iš jų „prieš“ A. Ilgauską buvo tik vienas, tačiau norint paskirti administracijos direktorių, jo kandidatūrą turėjo palaikyti mažiausiai 16 tarybos narių.

„Turbūt visi suprantame, kur buvo žaidimas šį kartą – neateiti, nepasiimti biuletenių. Vadinasi, toliau neturime vadovo“, – komentavo meras.

Prieš balsavimą kalbėjusi D. Martinkienė prašė palaikyti jos kandidatūrą bent jau iki tol, kol bus rastas tiek A.Visockui, tiek jam oponuojančiai daugumai tinkamas geresnis kandidatas ir žadėjo tokiu atveju postą užleisti.

„Galbūt mes susitarsime po dešimt dienų ir rasime geresnius kandidatus, tinkamus visiems. Aš už save pasakau atsakingai – aš savo kandidatūrą atsiimsiu tada, kai jūs pateiksite geresnį kandidatą“, – tikino politikė.

Vyriausybės atstovė Šiaulių apskrityje penktadienį tarybos narius įspėjo, kad jeigu jie per savaitę nepaskirs administracijos direktoriaus ir vicemero, savivaldybei grės tiesioginis valdymas.

Šiauliuose politinė krizė tęsiasi nuo pernai rudens, kai buvo suformuota nauja valdančioji dauguma.

Ją sudarė iki tol opozicijoje buvę socialdemokratai, „tvarkiečiai“, „darbiečiai“, judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai ir iš buvusios daugumos pasitraukę liberalai.

Iš viso – 17 tarybos narių iš 31.

Jų reikalavimu iš pareigų atleisti vicemeras Domas Griškevičius ir administracijos direktorius Eduardas Bivainis.

Po to į Šiaulių mero A. Visocko formuojamą koaliciją perėjus dviem „darbietėms“ meras buvo įgijęs minimalią daugumą taryboje, tačiau vasario pradžioje paaiškėjo, kad šios daugumos nebeliko.

Šįkart į koaliciją susibūrė keturi socialdemokratai, du „tvarkiečiai“, keturi liberalai, du Lietuvos liaudies partijos atstovai ir keturi visuomeninio komiteto „Už Šiaulius“ atstovai.