Vyriausybė ištesėjo Lietuvos žmonėms duotą pažadą - leisti keltis keltu per Kuršių marias nemokamai ir skyrė 6 milijonus litų persikėlimo išlaidoms kompensuoti. Praėjusį trečiadienį po Vyriausybės posėdžio susisiekimo ministras Z.Balčytis pareiškė, jog keltas žmones jau kelia nemokamai ir kad visi Lietuvos piliečiai, išsaugoję kelto bilietus, pirktus nuo šių metų sausio 1 dienos, kreipęsi į AB "Smiltynės perkėla" gali susigrąžinti pinigus.

Išgirdę ilgai lauktą naujieną žmonės plūstelėjo prie keltų perkėlos kasų, reikalaudami grąžinti jiems pinigus, tačiau kasininkės tvirtino negalinčios to padaryti, nes Vyriausybė dar neskyrusi kompensacijoms žadėtos sumos ir nenumačiusi kompensavimo tvarkos. Be to, moteriškės, parduodančios bilietus, visus klientus siuntė pas įmonės buhalteres, kurios ir turėtų paaiškinti, kaip ateityje žmonės už bilietus galės ats Šimti pinigus.

Nežino

LŽ nusprendė patikrinti, ar tikrai "Smiltynės perkėla" žmones per Kuršių marias kelia nemokamai. Ant kasos lango dar galima rasti kabančius skelbimus, kuriuose žadama už išsaugotus kelto bilietus grąžinti pinigus, vos Vyriausybė nustatys kompensavimo tvarką.

Tačiau bilietus, kainuojančius litą pėsčiajam ir 26 litus automobilių vairuotojams, reikia pirkti, nes be jų į keltą niekas neįleidžia. Kai kurie žmonės pažymėtus bilietus pas Šima. Tačiau užsienio piliečiai, perkantys bilietą ir nemokantis skaityti lietuviškai, gali taip ir nesužinoti, jog kelto bilietą reikia išsaugoti, kad ateityje būtų galima atgauti pinigus.

Kaliningradietis jūreivis Pavelas Anochinas praėjusį penktadienį savo automobiliu kėlėsi keltu į Smiltynę. Vyriškis tvirtino pirkęs bilietą už 26 litus ir prisipažino nieko nežinąs apie tai, jog Lietuvos Vyriausybė priėmė sprendimą žmones per marias kelti nemokamai.

"Jei kontrolierė lieps pasilikti bilietą, aš jį, žinoma, ir pasiliksiu. Tačiau, jei perplėšusi jį pasiims, neprieštarausiu, - sakė svečias. - Mano laivas stovi Klaipėdos uoste ir turėsiu grįžti tuo pačiu keliu į Klaipėdą, tačiau ne tam, kad susigrąžinčiau pinigus".