Apie tai DELFI informavo policija. Pirminiais policijos duomenimis, vienam iš maratono dalyvių pasidarė bloga, atvykę medikai konstatavo klinikinę mirtį, medikai jį bandė gaivinti. Vyriškiui apie keturiasdešimt metų.

Liudininkų teigimu nelaimė įvyko apie 11 valandą, netoli Seimo. Vyriškis, apsirengęs kariškio uniformą primenančia sportine apranga, suklupo, vienas iš bėgikų jam puolė padėti, prisistatė esantis medikas. Netrukus atvažiavo greitoji pagalba. Kaip teigė įvykio liudininkai, buvo taikytas elektros šokas. Vyriškis išgabentas į ligoninę.

DELFI skaitytojas tvirtino, kad nelaimė įvyko praėjus 1,5 val nuo starto, maždaug 10.20 val. Skaitytojas matė, kad bėgikui medikai atliko dirbtinį kvepavimą. Dalyvis nuo starto sugebėjo nubėgti apie 15-16 kilometrų.

Vienas liudininkų sakė matęs, kad gaivindami žmogų medikai atlaisvino jo drabužius. Bėgiko maratone gautas numeris per sumaištį dingo, tad vyro tapatybė kol kas neaiški.

Policija DELFI patvirtino, kad vyriškis mirė ligoninėje.

„Danske Bank Vilniaus maratone“ dalyvauja daugiau kaip 16 tūkstančių bėgikų, iš kurių, virš tūkstančio iš užsienio. Dalyviai galėjo rinktis skirtingo ilgio distancijas.

Miręs vyras buvo pasirinkęs pusės maratono distanciją.

Dėkojame DELFI skaitytojui už nuotraukas.

Maratono organizatoriai reiškia užuojautą

Po tragiško įvykio Vilniaus maratone užuojautą mirusio bėgiko artimiesiems pareiškė ir maratono organizatoriai Všį „Tarptautinis maratonas“.

„Labai apgailestaujame ir reiškiame užuojautą artimiesiems. Mūsų žiniomis, bėgikas nukrito ties Seimu. Prie jo pirmiausiai sustojo šalia bėgę dalyviai, taip pat šalia buvęs pirmosios pagalbos savanoris, bėgikui suteikta pirmoji pagalba. Greitoji pagalba atvyko per 4 min. ir bėgiką išvežė į Santariškių klinikas, kur dar valandą jį gaivino. Deja, bėgikas mirė“, - teigė Všį „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis.

Organizatoriai informuoja, kad šiais metais trasoje dirba 42 greitosios pagalbos savanoriai, 3 greitosios pagalbos automobiliai, veikia „Kardiolitos“ punktas.