„Galiu tvirtai pasakyti, kad kai tik bus pasirašytas susitarimo protokolas tarp Švedijos, Suomijos ir NATO, ir kai bus per Vyriausybę pateiktas Seimui, mes nedelsdami susirinksime ir, manau, kad gal bus net tam tikros varžybos tarp regionų parlamentų, kas pirmasis spės ratifikuoti“, – žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Savo ruožtu premjerė svarsto, kad Seimui į neeilinį posėdį dėl Švedijos ir Suomijos narystės NATO ratifikavimo klausimo gali tekti susirinkti liepos viduryje. Vyriausybės vadovė neatmeta, kad tuo metu Seimas galės apsispręsti ir dėl daugiau klausimų, kurių nebespėjo užbaigti pavasario sesijoje.

„Dabar kaip tik kalbėjome prieš posėdžio pradžią, kada galėtume suorganizuoti (neeilinį posėdį – ELTA), nes reikės, akivaizdu, neeilinės sesijos tam reikalui. Ir tikrai ji bus surengta. Tiesiog rasime tinkamą datą, kad būtų galima pabaigti dar tuos kelis įstatymų projektų priėmimus, kurie dar nesuspėjo į šiandien dieną. Aš atsargiai sakyčiau, kad kažkada liepos viduryje, bet konkreti data bus aišku nustatyta Seimo valdybos“,– sakė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad NATO lyderiai trečiadienį susitarė oficialiai pakviesti Suomiją ir Švediją prisijungti prie Aljanso, Turkijai susitarus su dviem Šiaurės šalimis atsisakyti savo prieštaravimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją