Šiuo metu vienai bendrovei vadovaujančiam 51 metų V. Tutkui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjusi teisėja Laima Leipuvienė konstatavo, kad generolas vasario 12-ąją apie 11.22 val. sėdo prie automobilio SAAB vairo būdamas neblaivus – policijos pareigūnai buvusiam kariuomenės vadui nustatė 1,71 promilės girtumą.

Pareigūnai V. Tutkaus automobilį sustabdė Vilniaus rajone, kelio Bukiškės-Maišiagala 3-iame km, kai jis iš Ukmergės gatvėje esančios degalinės „Lukoil“ važiavo į namus Klevinėje.

Generolas teisme aiškino, kad tądien kasdama sniegą jo žmona susižalojo koją, todėl jis ją atvežė iki degalinės ir persodino į taksi automobilį – esą iki namų neįmanoma prisikviesti nei medikų, nei taksistų. Nukentėjusioji buvo nuvežta pas V. Tutkaus brolį, kuris jai suteikė reikalingą pagalbą, o tuo tarpu pats generolas išvyko į namus – tada jo automobilį ir sustabdė policija.

Buvęs kariuomenės vadas teisme neneigė vairavęs neblaivus, tačiau tikino, kad tai buvo priverstas padaryti, nes jam labai rūpėjo žmonos sveikata.

Teismas pripažino, kad ypatinga aplinkybe galima pripažinti žmonos atvežimą iki degalinės, tačiau konstatavo, jog V. Tutkus „peržengė būtinojo reikalingumo sąlygas‘, kai iš degalinės važiavo į namus.

Pasak teismo, nedidelį atstumą iki namų (2-2,5 km) V. Tutkus galėjo įveikti eidamas pėsčiomis arba važiuodamas taksi.

Nuobaudą V. Tutkui skyręs teismas pabrėžė, kad negali iš jo neatimti vairuotojo pažymėjimo – įstatymai aukščiau iškelia visuomenės, o ne prasižengusio asmens interesus

Vilniaus rajono apylinkės teismo antradienį paskelbtas nutarimas dar negalutinis – V. Tutkus jį dar galės apskųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui. Jis greičiausiai šia teise pasinaudos, nes teismo prašė neatimti vairuotojo pažymėjimo.

Beje, kaip pabrėžė teisėja L. Leipuvienė, V. Tutkus neteko teisės vairuoti nuo teismo nutarimo skirti nuobaudą paskelbimo, nežiūrint į tai, ar jį skųs.