„Turime E. Mališausko, vakarykštės televizijos žvaigždės, prašymą atleisti. Ruošiamas potvarkis tarybai, nes tokia yra tvarka – mokyklos direktorių turi atleisti taryba“, – DELFI sakė Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis.

Kiek po 15 val. jis pranešė, kad sulaukta buvo ir pareiškimo iš Rokiškio r. Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktoriaus Augučio Tymuko, kuris įtariamas aptariamą automobilį vairavęs.

„Klausimas buvo ruošiamas tam, kad jie būtų atleisti mano iniciatyva, bet Švietimo tarnybos vadovas skambino ir pranešė, kad abu prašymai jau parašyti. Potvarkis bus ruošiamas jų prašymu.

Manau, kad taryba turėtų juos tenkinti. Aišku, jų teisė spręsti, bet nemanau, kad būtų kitaip. Niekas manęs negali priversti sudaryti sutartį su tais žmonėmis, kurie, mano manymu, neturi dirbti šio darbo. Arba aš turiu atsistatydinti, arba jie turi išeiti iš darbo. Mano pozicija yra tokia – jei jie taikys kažkokias priemones, įrodinės, kad neprisipažįsta, tai tada atsistatydinu aš, jei neišeina jie arba aš nesugebu jų atleisti“, – sakė A. Vagonis.

Jo teigimu, direktoriai pareigas turėtų nustoti eiti maždaug gruodžio 7-8 dienomis.

Metėsi į priešpriešinę eismo juostą

DELFI primena, kad aptariama avarija įvyko pirmadienį kelyje Rokiškis-Čedasai, ties Maineivos k. Čia buvo kliudyti prie sugedusio automobilio „Renault Espace“ važiuojamoje kelio dalyje stovėję du asmenys. Jie nevilkėjo šviesą atspindinčių liemenių, tačiau automobilyje buvo įjungtas avarinis signalas.

45-erių moteris dėl patirtų sužalojimų mirė, jos 22-ejų sūnus dėl nugaros ir dubens sužalojimų paguldytas į Rokiškio ligoninę.

Kaip paaiškėjo vėliau, jiedu buvo užkliudyti „Seat Alhambra“ automobilio – šis metėsi į priešpriešinę eismo juostą. Vairuotojas iš eismo įvykio vietos paspruko.

Direktorius miegojo prie apgadintos transporto priemonės

Apie baisią nelaimę pranešimas buvo gautas apie 17.45 val. Manoma, kad apie ją pranešė sužalotas vaikinas.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos gausios policijos pajėgos ir apie 19.20 val. Rokiškio r. prie Kamajų miestelio pareigūnai rado apgadintą automobilį.

Prie transporto priemonės vairo miegojo vyriškis (gimęs 1963 m.). Vyras nuvežtas į ligoninę, kur jam nustatytas 1,87 prom. girtumas. Paaiškėjo, kad tai – Rokiškio r. Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius A. Tymukas, jis buvo sulaikytas.

Automobilyje rastas ir dar vienas neblaivus direktorius

Pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad kartu su juo važiavo ir vienos Rokiškio r. pagrindinės mokyklos direktorius. Rokiškio rajono mero Antano Vagonio teigimu, tai – Jūžintų Juozo Otto Širvydo pagrindinės mokyklos direktorius Eimutis Mališauskas. Jam taip pat nustatytas 1,87 promilės girtumas.

E. Mališauskui taip pat skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti, pranešė BNS.

Antradienį ryte, 8 val., jis pats atėjo pas rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėją Aurimą Laužadį. Direktorius prisipažino „prisidirbęs“ – Suvainiškyje vartojo alkoholį ir mašinoje užmigo, todėl nieko neatsimena.

Jis dar dvejoja, ar pasitraukti iš užimamų pareigų.

Trise išgėrė butelį tekilos: priklauso medžiotojų klubui

Keliama versija, kad A. Tymukas, šiuo metu dėl ligos turintis nedarbingumo pažymėjimą, pirmadienį apie 16 val. susitiko su E. Mališausku Suvainiškyje, kur trise „išgėrė nepilną butelį tekilos“.

Direktorius ir jų pažįstamą ūkininką vienija tai, kad visi jie priklauso medžiotojų klubui. Be to, abu direktoriai savo mokyklose vesdavo kūno kultūros pamokas,

Prisidėti prie šio susitikimo buvo kviečiamas ir Pandėlio pradinei mokyklai vadovaujantis Valdis Vaičėnas, tačiau jis atvykti nesutiko. Vėliau jis sulaukė mirusios moters vyro skambučio – šis prašė pagalbos sugedus automobiliui.

E. Mališaukas „Gimtasis Rokiškis“ žurnalistams tikino, kad po išgertuvių atsisėdo į automobilį ir „nieko neatsimena, jokio smūgio nejuto“. E. Mališauskas teigė, kad grįžęs namo dar vartojo alkoholio, o pamiegojęs išvedė pasivaikščioti šunį.