Anksčiau ketvirtadienį A. Navio kolega, įmonės „Visuomenės informacinio saugumo agentūra“ vadovas Mindaugas Sėjūnas svarstė, jog įsilaužimo į paskyrą tvarka buvo tokia: pirmiausiai įsilaužta į mobilųjį telefoną, nuskaityti įrangoje esantys duomenys, vėliau sinchroniškai įsilaužta į kompiuterį. Mobilaus telefono duomenys galimai nuskaityti sekant asmenį, patekus prie jo per tam tikrą perimetrą. Nulaužus ir užgrobus A. Navio paskyrą, galimai įsilaužta ir į feisbuko serverius.

„Mes su Mindaugu manytume, kad tai yra vienas geriausių mūsų darbo įvertinimų ir, matyt, tikrai tie žmonės, kurie tą padarė, turbūt ne dėl to darė, kad jiems norėjosi pademonstruoti, jog tą gali padaryti, bet dėl to, ką mes su Mindaugu kiekvieną darome, ką mes kiekvieną dieną rašome, ką mes kiekvieną dieną kalbame visuomenei, ką mes darome Vakaruose. Tai, sakyčiau, logiška būtų manyti, kad tai susiję su Kremliaus draugais“, – „Žinių radijo“ laidoje „Atvirtas pokalbis“ ketvirtadienį komentavo A. Navys.

Įsilaužėliai, pasak jo, įdėjo daug pastangų: „Matyt, tikrai buvo įdėta daug pastangų ir tai galima suprasti vien iš to, kad tokia didžiulė organizacija, kuri išleidžia šimtus milijonų savo saugumo reikalams, saugumo priemonėms kaip „Meta“, jau dvylika valandų negali išspręsti sudėtingos situacijos.“

A. Navys pasakojo, jog dėl incidento kreipėsi į feisbuką, pavyko susisiekti su aukščiausio lygio Europoje atstovais, kreiptasi į policiją.

„Akivaizdu, kad įsilaužimas įvykdytas keliomis kryptimis, ne tik iš mano paties paskyros. Ir kitas dalykas, iš tiesų mano asmeninė paskyra buvo saugoma tikrai geromis priemonėmis ir ją nulaužti – taip pasakysim – paprasti sukčiai to nepadarytų“, – pasakojo pašnekovas.

Karą Ukrainoje komentuojančio A. Navio anketą užgrobę programišiai joje įdėjo nuotraukų su teroristais bei pornografinio turinio. Tai, kiek laiko buvo užgrobta A. Navio paskyra ir kad feisbukas apskritai nesukontroliuoja tokios atakos, sukėlė nemažą pasipiktinimą.

Visą „Žinių radijo“ pokalbį su A. Naviu galite rasti čia: