„Premjerė I. Šimonytę iškėlė daugiau partijos skyrių. Daugiausia partijos skyrių būtent ją matė tinkamiausia kandidate TS-LKD prezidento rinkimuose. Aš tikrai džiaugiuosi šiuo premjerės apsisprendimu. Tuo pačiu galiu pranešti ir patvirtinti, kad vidiniuose rinkimuose nedalyvausiu ir palaikysiu, remsiu visomis prasmėmis premjerės kandidatūrą“, – trečiadienį laidoje „Delfi interviu“ pranešė M. Navickienė.

Ji sakė, kad priimti tokį sprendimą po to, kai I. Šimonytė apsisprendė dalyvauti pirminiuose partijos kandidato į prezidentus rinkimuose, buvo lengva.

„Turbūt būčiau galvojus apie tai, bet labiausiai laukiau būtent tokio scenarijaus ir tokio sprendimo, nes pati tikrai tikiu, kad premjerė yra geriausia kandidatė, kurią gali turėti partija šiuose rinkimuose“, – paaiškino M. Navickienė.

Paklausta apie TS-LKD pirmininko rinkimus, politikė teigė, kad apie tai kalbėti dar yra per anksti.

„Partija turi pirmininką, puikiai dirbantį užsienio reikalų ministrą. Manau, kad dabar, šiandien projektuoti partijos pirmininko rinkimus yra šiek tiek per ankstyva“, – sakė M. Navickienė.

Monika Navickienė ir Ingrida Šimonytė

Šimonytė dalyvaus pirminiuose partijos rinkimuose

Premjerė Ingrida Šimonytė nusprendė dalyvauti konservatorių pirminiuose rinkimuose dėl Tėvynės sąjungos kandidato į prezidentus. Politikė trečiadienį taip pat pakomentavo ir kalbas, esą ji gali siekti eurokomisarės pozicijos.

„Na ką, kadangi pasakiau, kad visiems vienu metu, tai visiems vienu metu. Kadangi negaliu platint pranešimo spaudai iš Vyriausybės, nes ne Vyriausybės čia dalykai, tai pranešiu iš šito lango.

Ne, nekandidatuoju į Europos Komisiją, nepaisant karštai verdančios diskusijos. Man Lietuvoj tvoros žydi.

Ir taip, išbėgsiu į aikštelę TSLKD primariuose. Kodėl? Na, 60+ skyrių nominacija įpareigoja. Motyvų daug ir įvairių, bet sudėjus viską į vieną mintį – noriu, kad nuosaikūs, proeuropietiškos dešinės Lietuvos piliečiai tikrai turėtų už ką įmesti balsą“, – feisbuke pranešė premjerė.

Delfi primena, kad konservatorių kandidato į prezidentus rinkimai yra numatyti lapkričio 11–12 dienomis. Vidiniuose partijos rinkimuose galės dalyvauti ne tik TS-LKD nariai, bet ir asmenys, kurie pritaria partijos politikai ir nepriklauso kitoms politinėms jėgoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją