„Vienintelis dalykas, ką šiai dienai galiu pasakyti – kad tikrai jaučiuosi dėkinga partijos bendruomenei už palaikymą“, – ketvirtadienį Eltai teigė M. Navickienė.

„Sprendimai, iš tikrųjų, bus netrukus – laikas bėga greičiau nei galiu pati apie tai galvoti“, – sakė politikė.

Klausiama, kokio sprendimo linkstama, M. Navickienė teigė, kad kol kas svarsto apie visus scenarijus.

„Kol kas negaliu atsakyti į šį klausimą – dar dėliojasi mano galvoje ir širdyje (sprendimai – ELTA)“, – pažymėjo ministrė.

„Svarstau ir galvoju apie visus variantus“, – patikino ji.

ELTA primena, kad rugpjūčio 14-24 d. TS-LKD skyriai kelia galimus kandidatus dalyvauti prezidento rinkimuose. Vėliau iškelti kandidatai turės apsispręsti, ar dalyvaus partijos vidiniuose rinkimuose, ar kandidatuoti nesutinka.

Pirminiai rinkimai, vadinami „Demokratijos švente“, kurių metu TS-LKD išsirenka savo remiamą kandidatą į šalies vadovo postą planuojami lapkričio 11-12 d.

Kol kas nei antras palankiausiai visuomenės vertinamas politikas, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, nei premjerė Ingrida Šimonytė ar užsienio reikalų ministras ir partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis nėra pasisakę, ar ketina dalyvauti prezidento rinkimuose.

Artimiausi šalies vadovo rinkimai vyks 2024 m. gegužę. Apie savo kandidatūrą kol kas paskelbė tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Aurelijus Veryga.