Ji patikino, kad su Vaiko teisių tarnybos vadove Ilma Skuodiene palaiko nuolatinį ryšį nuo pat vaizdo įrašo pasirodymo, tarnyboje buvo pradėtas tyrimas dėl visų aplinkybių. situacija, pasak ministrės, nėra normali.

„Bet šiuo metu sakyti, kas yra kaltas ar kaip čia atsitiko... Skyrybinės bylos labai dažnai būna sudėtingos ir ypatingai traumuojančios. Aišku, labiausiai traumuojančios vaiką. Jeigu tėvams tarpusavyje pavyktų kitaip susitarti arba jei būtų kažkokios kitos aplinkybės, taigi visai ir kita situacija būtų“, – akcentavo M. Navickienė. 

Jos manymu, tėvams gali nepavykti susitarti dėl įvairių priežasčių. 

„Labai gaila konstatuoti, kad per visą laikotarpį, kai šeimai buvo teiktos paslaugos, – apie 3 metai, buvo 46 kreipimaisi dėl galimo vaiko teisių pažeidimo: iš tėčio pusės, iš mamos pusės. Mes matėme nuolatinį nesusitarimą, kur, su kuo yra geriau vaikui būti.

Tų priežasčių gali būti įvairiausių, nes gyvenimai gali būti sudėtingi, įvairūs ir apibendrinimo čia padaryti negalėsime, bet mūsų teisinėje valstybėje svarbus dalykas yra tas, kad buvo priimtas teismo sprendimas laikinai gyvenamąją vietą vaiko nustatyti su tėčiu“, – atkreipė dėmesį M. Navickienė. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)