Šalies vadovas teigė, kad Mokslo ir žinių dieną jį apima ypatingas jausmas.

„Visada labai smagu rugsėjo 1–ąją matyti kaip vaikučiai skuba į mokyklą, pasipuošę, gražiais rūbeliais, gėlės rankose. Apima kažkoks ypatingas jausmas ir norisi, kad taip būtų kiekvieną dieną, bet šventės būna tik kartais.

Man visada ypatingai malonu lankytis mokyklose, gimnazijose, kuriose yra ypatinga aura. Esu įsitikinęs, kad tą atmosferą kuria žmonės. Ten, kur stipri bendruomenė, ten stipri ir mokykla, motyvuoti mokytojai, geri mokiniai, geri ir rezultatai“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis juokavo, kad gražiame pušyne, prie kurio įsikūrusi ši mokykla, turėtų būti ir grybų. Tačiau prezidentas ragino jų nerinkti pamokų metu, o tik per pertraukas.

Šalies vadovas mokinius taip pat ragino nebijoti daryti klaidų.

„Aš linkiu jums svajoti, nebijoti jokių iššūkių, būti įsitikinusiems, kad jums viskas yra pasiekiama, viskas yra įmanoma. Patikėkite, taip iš tikrųjų ir yra. Viskas priklauso nuo jūsų pastangų. Neklausykite tų, kurie murma, kad kažko gal nepavyks padaryti (…), jūs esate geriausi.

Pasirinkite tą kelią, kuris jums priimtiniausias. Dar vienas dalykas, esate tokie jauni, kad galite daryti klaidas, nebijokite tų daryti, jas galite pataisyti. Svarbiausia būkite drąsūs, eikite į priekį“, – sveikinimo žodį užbaigė G. Nausėda.

Rugsėjo 1–osios šventėje Gedimino gimnazijoje dalyvavo ir vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, Vilniaus rajono merė Marija Rekst.