„Vieni sako – dar anksti, nesvarstykime. Kiti – reikia dar skaičiuoti. Treti – Švedijos Vyriausybė – sako taip: mes gyventojams padėsime kainų šoko akivaizdoje, įskaitant vienkartines 95 eurų išmokas“, – socialiniame tinkle rašė I. Segalovičienė.

Jos teigimu, kovo 14 dieną Švedijos Vyriausybė paviešino 1,32 mlrd. eurų vertės infliacijos pasekmių švelninimo planą.

„Laikinai subsidijuoti mažesnį kuro akcizą, išmokėti vienkartinę 95 eurų išmoką automobilių savininkams, didesnes būsto subsidijas mažų pajamų gyventojams, pratęsti elektros išlaidų kompensacijas individualių namų savininkams. Tai jau ne pirmas Švedijos antiinfliacinis paketas šiemet“, – rašė prezidento patarėja, pridurdama, kad pirmasis paketas buvo palaimintas dar sausio viduryje.

Ji teigė, jog Lietuvoje „vis dar murkdomės“ su pirmuoju infliacijos pasekmių mažinimo priemonių paketu.

„Lietuvoje dar vis murkdomės su pirmuoju infliacijos pasekmių mažinimo priemonių paketu, kai tuo metu, kad ir kur pažiūrėsi – Europos Sąjungos šiaurė, pietūs, rytai ar vakarai, daug šalių priėmė antiinfliacines priemones ir žmonėms stiprinti priimami jau antrieji paketai“, – teigė ji.

I. Segalovičienė feisbuke priminė, jog dar prezidentas G. Nausėda vasarį teikė dvi tikslines priemones – skubų neapmokestinamojo pajamų dydžio padidinimą ir vienkartines 100 eurų išmokas pažeidžiamiausiems namų ūkiams, t. y. pensininkams, žmonėms su negalia, daugiavaikėms šeimoms, vaikams su negalia, nepasiturinčiose šeimose augantiems vaikams.

„Strategija – apsaugoti perkamąją galią tų, kuriems sunkiausia. Pirmoji praėjo pateikimo stadiją Seime (beje, Seimas nutarė, kad svarstys sulėtintai). Antroji – vienkartinė išmoka pažeidžiamiausiems – padėta į „dar per anksti svarstyti“ stalčiuką“, – ironizavo ji.

„Kada Lietuva išbris iš pasyvaus požiūrio į paprastų gyventojų problemas? Ar visos be išimties Europos Sąjungos šalys turi priimti po kelis antiinfliacinius paketus, kad Lietuva šiemet bent pirmajam pribręstų? Partijų programose žadame žmonėms gyvenimą kaip Švedijoje, o realybėje elgiamės kaip? Šiandien infliacija – beveik 15 procentų. Dėl jos į biudžetą kapsi reikšmingo dydžio nenumatytos viršplaninės pajamos. Padėti žmonėms yra iš ko. Politika „Dar per anksti“, „Palaukim“, „Paskaičiuokim“ turėtų būti nedelsiant pakeista į „Pasiūlėm“ ir „Priėmėm sprendimą“, „Vardan mūsų žmonių“. Laukiam“, – socialiniame tinkle rašė I. Segalovičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją