„Prezidentas atsistoja greta, suprask, prieš Vyriausybę ir prieš Seimą. Atsistoja, sakyčiau, tų skiepų priešininkų, oponentų pusėje ir sako, kad „mano toks požiūris“. Mano manymu, tai nėra požiūris, tai yra bandymas įtikti vienai ar kitai auditorijai, oponuojant nepopuliariam Seimui ir nepopuliariai Vyriausybei. Mano manymu, tai ne pasaulėžiūra, o pasaulėžiūros neturėjimas – tai populizmas, bandant įtikti žmonėms“, – rėžė politikas.

Į Seimo nario teiginį pokalbyje dalyvaujanti prezidento patarėja Irena Segalovičienė atsako kategoriškai – veto epidemijos įkarštyje užtikrina testavimo prieinamumą, kuris, jos nuomone, yra viena svarbiausių pandemijos valdymo priemonių.

„Prezidentas turi savo pasaulėžiūrą ir atėjo į prezidento postą su gerovės valstybės vizija. (...) Turime rūpintis žmonėmis – tai nėra nei vakcinuotoji, nei nevakcinuotoji pusė. Testavimas yra pandemijos valdymo priemonė ir įkarštyje, beveik ketvirtos bangos piko, negalime elgtis neatsakingai, rizikuoti žmonių gyvybėmis, ypač tų, kurie galbūt yra paskiepyti, bet kontaktuoja su nepaskiepytu. Turime nustatyti kuo greičiau atvejus, atsekti juos ir tokiu būdu kontroliuoti pandemiją“, – testavimo prieinamumo svarbą pabrėžia patarėja.

Pristatydama argumentus, kuriais remdamasis prezidentas priėmė sprendimą vetuoti, ji keliskart akcentuoja, jog COVID-19 testavimas yra viena iš svarbiausių pandemijos valdymo priemonių.

„Esant tokiai situacijai mažinti testavimo prieinamumą yra tikrai labai neatsakinga, turint omenyje, kad yra vyraujanti Delta atmaina, kurios užkrečiamumas yra kone dvigubai didesnis negu buvo viruso pirmtakas. Testavimas skirtas ne tam žmogui, kurį testuojame, nustatome, ar žmogus serga, ar ne. Testavimas, iš principo, skirtas nustatyti ir užkardyti ligos plitimą“, – įsitikinusi patarėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės