„Džiaugiuosi galėdama vėl lankytis laisvame, išdidžiame Kyjive. Kartu su ypatingais žmonėmis, kurių neįveiks joks tironas ar agresorius. Kurie atsilaikys prieš visas negandas laisvoje ir nepriklausomoje Ukrainoje“, – Kyjive sakė D. Nausėdienė.

Kaip praneša Prezidentūra, Lietuvos pirmoji ponia dalyvaus sesijoje „Karas ir psichinė sveikata“, kur bus kalbama apie masinį karo poveikį individo ir visuomeninės psichikai, potrauminius sindromus, taip pat apie ukrainiečių pasirinkimą kovoti prieš agresijos ir žiaurumo ideologiją, taip visam pasauliui pademonstruojant savo mentaliteto stiprybę.

„Čia, Kijeve, kur žmonės jau, atrodo, įprato gyventi aidint oro pavojaus sirenoms, tarptautinė bendruomenė susibūrė tam, kad aptartų tai, kas daro ir, deja, darys didžiulį poveikį ne tik Ukrainai, bet ir visam pasauliui. Labai palaikau ir dėkoju O. Zelenskai už šią svarbią iniciatyvą, taip pat ir kitas jos pastangas siekiant padėti ukrainiečiams, koordinuoti pirmųjų ponių ir ponų humanitarinę, minkštosios galios veiklą specifinėmis karo sąlygomis“, – teigė D. Nausėdienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją