Kaip rašoma Prezidentūros komentare, 56-erių metų D. Nausėdienė skiepysis netrukus. Taip pat pabrėžiama, kad prezidento Gitano Nausėdos žmona pasitiki visomis ES ir Lietuvoje registruotomis vakcinomis nuo COVID-19.

„P. Diana Nausėdienė kol kas nepasiskiepijo, ji padarys tai artimiausiu metu, suderinusi skiepijimosi laiką su savo šeimos gydytoja. Pirmoji šalies ponia pasitiki visomis ES ir Lietuvoje registruotomis vakcinomis nuo COVID-19 ligos“, – rašoma prezidentūros atsakyme Delfi.

Pats šalies vadovas G. Nausėda kovo 22-ąją pasiskiepijo „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) vakcina.

Gegužės 10 d. Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė pradedanti plačiosios visuomenės vakcinaciją etapais, kas savaitę skiepijant vis naujos amžiaus grupės gyventojus.

Šalyje šią savaitę visuotinai skiepijami vyresni nei 45 metų asmenys. Vis dėlto dalyje savivaldybių šios amžiaus grupės gyventojai pradėti skiepyti jau anksčiau.

Kitą savaitę, nuo gegužės 24-osios, planuojama leisti visoje šalyje skiepytis 35 m. ir vyresniems žmonėms.

Masinė vakcinacija prasidės nuo gegužės 31 dienos. Tuomet bus skiepijami gyventojai nuo 16 metų amžiaus. Tiesa, nuo 16 iki 18 m. asmenys galės skiepytis tik „Pfizer“ vakcina, nes kitų gamintojų vakcinos yra numatytos žmonėms nuo 18 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)