„Vyšnia ant torto, be abejo, buvo JAV prezidento J. Bideno kalba Vilniaus universiteto kiemelyje, kurią klausėsi labai daug žmonių. Aš manau, kad jis pasiuntė labai aiškią žinią visiems ir pirmiausiai Vladimirui Putinui – apsiskaičiavai, tu mūsų nenugalėsi, mes vieningi ir mes ginsime vienas kitą“, – ketvirtadienį LRT televizijai sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad Vilniuje viešėjęs JAV prezidentas J. Bidenas trečiadienio vakarą Vilniaus universiteto kiemelyje kreipėsi į susirinkusią minią. NATO viršūnių susitikime dalyvavęs JAV lyderis savo istorinėje kalboje didelį dėmesį skyrė Lietuvos istorijai ir pabrėžė amerikiečių įsipareigojimus Lietuvai.

J. Bidenas teigė, kad Vakarų įsipareigojimai Ukrainai išliks tokie pat stiprūs, kaip ir iki šiol. Baltųjų rūmų vadovas nurodė, kad Vašingtonas rems laisvės siekius „šiandien, rytoj ir tiek, kiek reikės“.

„Putinas vis dar klysta, galvodamas, kad gali pergyventi Ukrainą. Jis negali patikėti, kad tai jų žemė, jų šalis, jų ateitis“, – tvirtino J. Bidenas, pridurdamas, kad V. Putinas daro klaidą, nuvertindamas ir NATO bei Vakarų vienybę.

„Kai valdžios trokštantis Putinas pradėjo šį brutalų karą prieš Ukrainą, jis galvojo, kad NATO suskils. Jis galvojo, kad mūsų vienybė suskils jau pirmuoju bandymu. Jis manė, kad demokratijų lyderiai bus silpni. Bet jis klydo“, – pabrėžė JAV vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją