„Pirma vieta priklauso I. Šimonytei, 22,3 proc., antra vieta – G. Nausėdai, 21,9 proc., tai reiškia, jie abu visiškai tiek pat gauna, skirtumas keturių žmonių nuo tūkstančio. Visiškai lygūs jie yra, lyderiai“, – BNS apklausos rezultatus komentavo „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Skirtumas tarp kandidatų yra paklaidos ribose, kuri reprezentatyviose apklausose siekia 3,1 proc.

Pasak V. Gaidžio, I. Šimonytės reitingas kyla ketvirtas mėnuo iš eilės (kovą buvo 22 proc.), tuo tarpu G. Nausėdos antrą mėnesį šiek tiek mažėja (23,5 proc. kovą), tačiau jiems abiem šiuo metu susitikus antrajame ture laimėtų G. Nausėda.

Į naujausius reitingus feisbuke sureagavo ir G. Nausėda. Jis rašo, kad „pasiliks teisę paskambinti p. V. Gaidžiui gegužės 12 d. ir paklausti, kodėl ir šį sykį nesuveikė metodika“.

„Po to, kai V. Gaidys 2019 m. sausio mėnesį “neteisingai” apskaičiavo konservatorių kandidatės į prezidentus I. Šimonytės reitingą, nublokšdamas ją į trečiąją vietą po S. Skvernelio, TS-LKD užsiėmė reikalais ne juokais.

Nuo to laiko jų kandidatės reitingai kopia tik į kalną. Kadangi neturiu tokio tampraus ryšio su reitingų kompanijomis, dabar jau nepasisekė man - maniškiai pastaruosius du mėnesius dramatiškai užlinko. Kas, beje, atrodo, keista, nes kitos sociologinių apklausų bendrovės “Spinter” ir “Baltijos tyrimai” neleidžia suabejoti mano lyderyste. Bet ką aš čia apie tokias smulkmenas, kai reikia džiaugtis atbudusia Šv. Velykų dvasia! Tiesiog pasilieku sau teisę paskambinti p. V. Gaidžiui gegužės 12 d. ir paklausti, kodėl ir šį sykį nesuveikė metodika...“, – feisbuke rašo G. Nausėda.