„Aš manau, kad mes neturėtume šiuo atveju neigiama prasme išskirti žiniasklaidos. Jeigu kalbame apie tai, kad koronaviruso nuostoliai yra labai konkretūs ir apčiuopiami mūsų visai ekonomikai (...) Tad turint omenyje tai, kad žiniasklaida yra ypatinga verslo rūšis ir žiniasklaidos priedermė yra informuoti visuomenę (...), manau, kad žiniasklaida neturėtų būti eliminuota iš tos programos, kuri yra skirta nuostoliams dėl koronaviruso verslo sektoriuje sušvelninti“, - teigė prezidentas.

Kilus koronaviuso grėsmei bei Lietuvai paskelbus visoje šalyje karantiną, žiniasklaidos priemones vienijančios asociacijos teigia, kad jau dabar galima kalbėti apie finansinius nuostolius, patiriamus šiame sektoriuje. Dėl šios priežasties asociacijos kreipiasi į Prezidentūrą, Vyriausybę ir Seimą, prašydamos atkreipti dėmesį į pandemijos įtaką nepriklausomai šalies žiniasklaidai.

Kreipimesi pabrėžiama, kad visuomenė šioje krizinėje situacijoje turi būti nuolatos informuojama, tačiau karantinui tęsiantis ir nesulaukus valstybės pagalbos, žiniasklaidos funkcionavimas, dėl patiriamų nuostolių, gali būti praktiškai neįmanomas.

Valdžios institucijoms asociacijos siūlo apsvarstyti būdus, leisiančius prisidėti prie finansinių rizikų subalansavimo. Tarp pasiūlymų: ne mažiau kaip 4 mėnesių laikotarpiui atidėti mokesčių mokėjimą žiniasklaidos sektoriaus įmonėms; suteikti valstybės subsidiją darbo užmokesčiui; padidinti socialinės reklamos kiekį nacionalinėse, regioninėse ir vietinėse žiniasklaidos priemonėse; kompensuoti dalines periodinių leidinių spausdinimo išlaidas ir t.t.
Prognozuojama, kad bendras reklamos rinkos susitraukimas gali siekti apie 60 milijonų eurų per metus.

ELTA primena, kad Vyriausybė pirmadienį po pasitarimo pritarė Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planui, kurį sudaro 2,5 mlrd. eurų.