Baltijos valstybių vadovų ir Vokietijos kanclerio susitikime daugiausia dėmesio skirta saugumo situacijai regione: Rusijos karinių pajėgų telkimui prie sienos su Ukraina ir Baltarusijos teritorijoje bei poreikiui stiprinti NATO atgrasymo ir gynybinius pajėgumus rytiniame Aljanso flange, pranešė Prezidentūra.

Prezidentas akcentavo, kad Lietuvai nerimą kelia ne tik prie Ukrainos telkiamos Rusijos karinės pajėgos, bet ir didėjanti jų koncentracija Baltarusijos teritorijoje. Pasak šalies vadovo, sąjungininkų pasiryžimas didinti karines pajėgas rytiniame NATO flange siunčia vienybės ir stiprybės signalą, taip pat primena, kad NATO saugumas yra nedalomas.

Lietuvos prezidentas, kalbėdamas su Latvijos, Estijos ir Vokietijos Vyriausybių vadovais, pabrėžė, kad šiuo metu visi sąjungininkų veiksmai turėtų būti nukreipti į efektyvų atgrasymą. Tai, pasak prezidento, galėtų būti daroma tiek didinant karines pajėgas regione, tiek iš anksto numatant galimas sankcijas.

„Turime sudaryti tokias sąlygas, kad karinė agresija prieš Ukrainą kainuotų per brangiai“, – sakė prezidentas.

Baltijos šalių lyderiai su Vokietijos kancleriu taip pat kalbėjo apie ekonominį šalių bendradarbiavimą, kuriant naujas tiekimo grandines ir pramonės aljansus bei skatinant investicijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)