„Britų karališkoji šeima visada buvo stabilumo simbolis tarptautinėje politikoje, išsiskiriantis tvirtu vertybiniu pamatu. Tikiu, kad karalius Karolis III, kaip ir velionė karalienė Elžbieta II, sieks puoselėti ryšius su Lietuva, o mūsų šalys ir toliau sėkmingai bendradarbiaus įveikdamos transatlantinei erdvei kylančius saugumo iššūkius ir grėsmes“, – sakė Lietuvos vadovas.

Po karūnavimo ceremonijos Londone prezidentas teigė, kad Lietuva ir Jungtinė Karalystė yra ne tik patikimos sąjungininkės, bet ir šalys bendramintės, kurias vienija tos pačios vertybės, pagarba laisvei ir demokratijai. Pasak šalies vadovo, Lietuva ir Jungtinė Karalystė puoselėja puikius dvišalius ryšius saugumo ir gynybos srityse ir yra suinteresuotos ateityje plėsti bendradarbiavimą.

ELTA primena, kad praėjusių metų rugsėjo 8 dieną, sulaukus 96-erių mirė karalienė Elžbieta II. Praėjus kelioms dienoms po karalienės mirties, Karolis III oficialiai paskelbtas karaliumi.

Karaliaus Karolio III karūnavimo ceremonija įvyks šį šeštadienį, gegužės 6-ąją, Vestminsterio abatijoje Londone, pagal seną, daugiau kaip 900 metų senumo tradiciją. Monarcho žmona, karalienė konsortė Kamila, taip pat bus karūnuota.

Didžiosios Britanijos monarchai yra vieninteliai Europoje, išsaugoję karūnavimo tradiciją daugiau kaip tūkstantį metų. Be to, jiems tai bus pirmasis karūnavimas XXI amžiuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)