Prezidentas pasveikino išrinktąjį rektorių ir palinkėjo sėkmingo vadovavimo seniausiam Lietuvos universitetui siekiant tolesnio jo tarptautiškumo, mokslinių laimėjimų ir pasiekimų.

Pasak šalies vadovo, svarbiausi sprendimai švietimo ir mokslo srityje turi būti pagrįsti moksliniais tyrimais ir ekspertų įžvalgomis. Susitikime, kaip praneša Prezidentūra, G. Nausėda su prof. R. Petrausku taip pat aptarė mokslo tyrimų svarbą valstybės raidai ir studijų kokybei, universitetinio išsilavinimo reikšmę visuomenei ir valstybės pažangai.

„Norime būti partneriai kuriant Lietuvos valstybę ir keičiant mūsų visuomenę“, – susitikime sakė prof. R. Petrauskas.

Vilniaus universitetas naująjį rektorių išsirinko sausio 22-ąją. Iki šiol Istorijos fakultete dekano pareigas ėjęs prof. dr. R. Petrauskas VU rektoriaus pareigas pradės eiti balandžio 1 d.

„Universitetas pasirengęs bendradarbiauti kuriant Lietuvos valstybę ir keičiant Lietuvos visuomenę, imasi tos atsakomybės, ką galime iš savo akademinės kompetencijos padaryti, tai yra kritinė esamų problemų analizė, refleksija bei ekspertinis sprendimas“, – susitikimą su prezidentu BNS komentavo R. Petrauskas.

„Prezidento iškeltas tikslas – gerovės visuomenė, jos sąlyga yra švietimo ir mokslo kokybės augimas, ir mes čia iš tiesų galime bendradarbiauti“, – pažymėjo būsimasis VU rektorius.

Prezidentūra po susitikimo pranešė, jog šalies vadovas susitikęs su išrinktuoju rektoriumi aptarė išsilavinimo reikšmę visuomenei ir valstybės pažangai, palinkėjo sėkmingo vadovavimo seniausiam Lietuvos universitetui siekiant tolesnio jo tarptautiškumo, mokslinių laimėjimų.

Šalies vadovo teigimu, svarbiausi sprendimai švietimo ir mokslo srityje turi būti pagrįsti moksliniais tyrimais ir ekspertų įžvalgomis. Per susitikimą aptarta mokslo tyrimų svarba valstybės raidai ir studijų kokybei, universitetinio išsilavinimo reikšmę visuomenei ir valstybės pažangai.

„Manau, ir prezidentas yra tos pačios nuomonės, kaip galime atpažinti pažangias valstybes – visų pirma, pagal tai, kiek valstybė yra pasirengusi investuoti į šitą (švietimo, mokslo – BNS) sistemą“, – teigė R. Petrauskas.