„Tikrai bręsta sprendimai dėl tankų ir tikrai, manau, kad tie sprendimai netrukus bus priimti. Gaila, kad kitą kartą atsiranda visai nereikalingas vėlavimas, kur galėtume padaryti sprendimus greičiau. Lenkijos pusė yra labai užsiangažavusi tokią paramą suteikti“, – sakė Lietuvos prezidentas.

Šalies vadovo teigimu, nors istorija kartojasi, kiekvieną kartą galime iš jos pasimokyti, tačiau tai reikėtų daryti greičiau. Jis pabrėžė, kad susitikimo su Lenkijos prezidentu metu buvo aptarta ir daugiau priemonių, kurių būtų galima imtis iki NATO viršūnių susitikimo, kad Ukraina būtų kuo greičiau būtų integruota į NATO.

„Su Lenkijos prezidentu taip pat kalbėjome, ką dar visi kartu galėtume padaryti iki NATO viršūnių susitikimo, kad Ukraina gautų aiškesnį signalą dėl savo integracijos į NATO. Tai taip pat nepaprastas elementas, mes jį išgirdome iš paties Ukrainos prezidento Valodymyro Zelenskio lūpų, viešėdami Lvive. Ir, tikiuosi, kad nusimatę veiksmų planą, abu ( su Lenkijos prezidentu A. Duda – ELTA) padarysime žygių, aplankysime reikalingas sostines per tuos likusius mėnesius ir žengsime taip reikalingą žingsnį“, – tikino G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją