„Mes visą laiką kalbame su kolegomis Europos Sąjungoje, kalbame ir su tomis valstybėmis, kurios entuziastingai remia kandidato statuso suteikimą Ukrainai, bet kalbame ir su tomis, kurios turi tam tikrų abejonių arba skepsių. (...)

Mes turime padaryti viską, kad Ukraina gautų labai aiškų signalą dėl savo narystės Europos Sąjungoje. Ir tiek praeityje, tiek dabar, tiek ateityje mes dėsime visas pastangas, kad įtikintume visas be išimties Europos Sąjungos valstybes suvokti momento svarbą“, – ketvirtadienį Lietuvos ir Kosovo prezidentų spaudos konferencijoje žurnalistams teigė G. Nausėda.

Prezidentas pabrėžė, kad kalbos apie mėginimus suteikti Ukrainai perspektyvą Europos Sąjungoje kitais būdais jo neįtikina.

„Šiandien mes šitą žingsnį privalome žengti. Kalbos apie tai, kad galbūt mes pamėginsime suteikti perspektyvą Ukrainai kitais būdais arba tam tikrai politiniais substitutais manęs neįtikina. Aš manau, kad tai yra ne visai nuoširdu ir sąžininga Ukrainos žmonių atžvilgiu“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Kandidato statuso suteikimas – tai yra sprendimas, taškas labai ilgame kelyje į visišką Europos Sąjungos narystę, bet šiandien Ukrainai jis yra nepaprastai svarbus. Tai nėra šiaip sau taškas, tai nėra šiaip sau istorinis tiesiog laiko tarpsnis. Tai yra labai svarbi aplinkybė, kurios laukia nesulaukia Ukrainos žmonės, kurie šiandien aukoja savo gyvybę kovos laukuose“, – pridūrė prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją