„Prezidentas nebegali pasitikėti šiuo ministru, mano, kad jis privalo trauktis iš užimamų pareigų“, - sakė patarėjas.

„Susisiekimo ministrui prezidentas davė savaitę išspręsti jį lydinčias asmenines problemas. Ir šis terminas baigėsi. Per savaitę problemos tik pagilėjo, o visuomenėje klausimų tik padaugėjo. Tai jau ne tik asmeninės ministro problemos, nesibaigiantys klausimai trukdo ne tik susisiekimo sektoriui, bet ir visos Vyriausybės veiklai“, – sako pranešimą pradėjo P. Mačiulis. Pridurdamas, kad ši situacija mažina visuomenės pasitikėjimą valdžios institucijomis.

Ministro elgesį P. Mačiulis vadino netinkamus XXI amžiui.

„Ministras savo sprendimais parodė, kad jo veiklos ir darbo kultūra yra netinkama šioms atsakingoms pareigoms XXI amžiaus Vyriausybėje. Prezidentas laukia, kad premjeras nedelsdamas priimtų principingą sprendimą dėl ministro ateities. Prezidentas mano, kad valdančioji koalicija ir ministrą delegavusi partija gali pasiūlyti kitą kandidatūrą į susisiekimo ministro poziciją“, – sakė G. Nausėdos patarėjas.

Paklaustas, kaip vertina valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio teiginius, kad nepalaikytų ministro patraukimo, P. Mačiulis teigė, kad prezidentas tikisi, kad valdantiesiems užteks „sveiko proto“.

„Prezidentas tikisi, kad valdančiajai koalicijai užteks sveiko proto. Kad valstybė netaptų vieno netinkamai dirbančio ministro įkaite“, – žurnalistams prezidentūroje sakė jis.

P. Mačiulis teigė, kad klausimą prezidentas aptarė su šiuo metu laikiną nedarbingumą turinčiu premjeru Sauliumi Skverneliu.

„Premjeras yra informuotas“, – sakė P. Mačiulis, pridurdamas, kad kol kas apie premjero sprendimą jis nėra informuotas. Jis sakė tikintis, kad premjero sprendimas bus kaip galima greičiau.

Prezidentas įspėjo jau anksčiau

DELFI primena, kad kiek anksčiau G. Nausėda žurnalistams pareiškė suteikiantis susisiekimo ministrui laiko ištaisyti padarytus sprendimus, kitu atveju, prezidentas žada kalbėtis su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

„Aš kol kas suteikiu tam tikrą pasitikėjimo kreditą, kad jis mėgintų susitvarkyti, ką yra pridirbęs. Jeigu per artimiausias savaites to nepavyks padaryti, tada sėsime su premjeru ir kalbėsimės iš esmės“, – Pabradėje sakė G. Nausėda.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad į skandalus įklimpęs susisiekimo ministras J. Narkevičius turi trauktis arba jam Seime bus surengta interpeliacija.

Visuomenėje pasipiktinimo susilaukė J. Narkevičiaus sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, ažiotažas kilo ir po to, kai „15 min.lt“ pasirodė informacija, jog komandiruotės Abu Dabyje metu ministras už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis.

Jaroslavas Narkevičius

Praėjusią savaitę portalas „15min.lt“ taip pat paskelbė, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui, skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič.

Šią savaitę LRT radijas paskelbė turįs informacijos, kad, naudodamasis nemokamomis Seimo viešbučio paslaugomis, susisiekimo ministras su žmona visgi užsiima ir butų nuoma sostinėje.

Galiausiai LNK laida KK2 gavo net kelis pranešimus, kad Trakų rajone, Gilūšio ežere, ministras taip pat galimai vykdė neteisėtą žvejybą, brakonieriavimą. Anot ministro, tai – melaginga informacija.

Visą šią informaciją J. Narkevičius neigia, sakydamas, kad taip tėra organizuojamas puolimas.