„Mielieji, tikrai nepasiduokite panikai, pasistenkite apriboti savo judėjimą, kiek tai yra įmanoma. Mažiau klausykite netikrų pranašų, ypatingai socialiniuose tinkluose, kurie keistas informacijas teikia. Klausykite oficialios informacijos“, – sakė G. Nausėda.

Jis siūlė nepasiduoti rekomendacijoms keliauti po Lietuvą, geriau, anot šalies vadovo, to nedaryti.

„Tai yra ne visiškai apgalvotos idėjos ir pasiūlymai. Ypatingai tada, kai į gamtą važiuojama viešuoju transportu, su tais pačiais kontaktais, kurių reikėtų išvengti. Praeis visos tos negandos, o šiuo metu pasistenkite daugiau būti namuose. Šypsokitės ir daugiau bendrauti su savo artimais žmonėmis ir viskas bus gerai“, – tokią žinią Lietuvos gyventojams perdavė šalies vadovas.

Jis taip pat sutiko, kad yra daroma per mažai testų dėl galimo koronaviruso.

„Šitie pajėgumai didėja, per mažai nebus. Turėtume testuoti daugiau. Bet norėčiau grįžti prie to, kad tas sprendimas paskelbti ekstremalią situaciją tada, kai praktiškai daugiau niekur kitus ji nebuvo paskelbta ir imtis aktyvios informacinės politikos davė savo rezultatą“, – kalbėjo G. Nausėda. Girdama koronavirusu susirgusią šiaulietę už atsakingą elgesį.

„Sienų uždarymas taip pat gali būti tarp svarstomų alternatyvų, dabar vykdoma patikra, sienų patikra visoje teritorijoje, reikia užmegzti labai tvirtą informacinį ryšį su tais žmonėmis, kurie kirto siena“, – sakė G. Nausėda, šią priemonę įvardindamas racionaliausia.

Prezidentui po posėdžio teko pasidalinti ir labiau optimistiška prognoze dėl koronaviruso įveikimo Lietuvoje.

„Mano pagrindinė mintis, kad viskas priklauso nuo koronaviruso protrūkio trukmės. Jei pavyks per artimiausius 2–3 mėnesius iš esmės pasiekti persilaužymą, tai jau turės labai teikiamos ir optimizmą skatinančios žinutės reikšmę. Nes visi supras, kad blogiausia jau praeityje. Jei dėl vienokių ar kitokių priežasčių viruso protrūkis užtruktų iki pusės metų, tada mes linktume link pesimistiškų scenarijų ir laikytume, kad Lietuvos ekonomikos augimas gali būti labai minimalus, artimas nuliui“, – sakė jis.

Jis teigė, kad kurį laiką Lietuvą galėtų džiuginti vidaus ekonomikos veiksniai.

„Reikia pripažinti, kad Lietuvos ekonomika yra atvira ir labai jautriai jaučia tas pasekmes iš išorės. Bet šiuo metu mes buvome tokioje ekonominio ciklo stadijoje, kai ekonomikos augimą daugiausiai lėmė vidaus veiksniai. Ir tai buvo savotiška pagalvėlė, suteikianti mums optimizmo“, – situaciją vertino G. Nausėda.

„Tam tikrą laikotarpį mes dar galime gyventi iš vidaus rinkos veiksnių“, – kalbėjo šalies vadovas.