„Mūsų šiandienos svečiai... Gali būti pačiame pasaulio pakraštyje ir tie, kas labai norės, vis tiek ras.... Džiaugiamės, kad turėjome garbės susipažinti iš arčiau su mūsų šalies vadovu“, – po nuotrauka rašoma namų restorano paskyroje.

Iš ankstesnių restoranų įrašų feisbuke galima matyti, kad restoranas pasisako prieš galimybių pasus.

Dar rugpjūtį restorano paskyroje buvo paviešintas toks įrašas: „Nuo šių metų rugsėjo 14 dienos visos Lietuvos maitinimo įstaigos savo klientus galės priimti tik su galimybių pasu. Tik šį dokumentą turintys žmonės turės teisę naudotis šiomis paslaugomis. Taip mūsų vyriausybė nusprendė apsaugoti dalį visuomenės nuo nepaskiepytų žmonių. Kad apsisaugotume nuo pavojingų kontaktų ir nepaliktume nuskriaustų… Oficialiai pranešame – nuo rugsėjo 14 dienos mūsų restoranėlyje galės lankytis tik Nepasiskiepiję žmonės. Taip prisidėsime prie visų mūsų saugumo, ir išlaikysime galimybę visiems turėti pasirinkimo teisę. Priimsime ir Pasiskiepijusius, bet tik su asmenine atsakomybe, kad neturėsime vieni kitiems pretenzijų. Mes, paprastų tėvų paprasti vaikai, pasiliekame galimybę išlikti Žmonėmis Visiems!“

Po kelių dienų restoranas patikslino savo poziciją. „Aprimus aistroms nusprendėme pasidalinti su Jumis savo mintimis. Na, žinote, kai atsitrauki nuo visko ir nuramini jausmus, viskas labai išsigrynina. Mūsų posto apie Vyriausybės griežtinimus tekstas buvo gan netaktiškas tuo atžvilgiu, kad patys nenorėdami diskriminacijos, visgi netyčia ją parodėme ir mes. Ne todėl, kad to siekėme, o todėl, kad karštos mūsų širdys. Mes nė vienas nežinome, kodėl kažkas renkasi skiepus, o kažkas ne. Ir, tiesą pasakius, mums tai visai nesvarbu. Mes ne prieš žmones, o prieš Galimybių pasus, kurie atskiria žmones. Todėl kitais žodžiais bandome pasakyti, kad mes savo restoranėlyje neišskirsime kažkurios žmonių grupės ir priimsime visus vienodai. Svarbiausia, kad vieni kitiems dėl to neturėsime priekaištų. Jei kažkam tai atrodo nepriimtina, Lietuvoje yra daug nuostabių kavinių ir restoranų. Ir galbūt dar susitiksime, kai baigsis visas šis baisus sapnas, iš kurio labai norisi pabusti. Būkime vieni kitiems jautresni ir neleiskime, kad kažkas išskirtų mus su artimais ar širdžiai mielais žmonėmis“, – buvo rašome restorano paskyroje.

papildyta

„Vizito regionuose metu prezidentas renkasi pietauti mažuose šeimos verslo restoranėliuose. Tai prezidentas padarė ir šiandien. Jis pasirinko restoraną, kuris jau beveik mėnesį veikia pagal visus dabar galiojančius Vyriausybės nutarimus, priima klientus tik su galimybių pasais, – „Delfi“ teigė prezidento patarėjas Ridas Jasulionis. – Apie šio restoranėlio savininkų paliktą įrašą feisbuko paskyroje prezidentas nebuvo informuotas.“

„Delfi“ primena, kad šiandien, penktadienį, prezidentas lankėsi Mažeikiuose, „Orlen Lietuva“ naftos perdirbimo produktų gamykloje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2050)