„Taip“, – LRT televizijai nedvejodamas patikino G. Nausėda, klausiamas, ar pasitiki užsienio reikalų ministru.

Nuo pernai tęsiasi ginčai tarp Prezidentūros bei URM. Kivirčai tarp institucijų prasidėjo kilus nesutarimams dėl ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno atšaukimo. Užsienio reikalų ministerijai (URM) sulaukus ambasados Londone darbuotojų skundų dėl diplomato elgesio, mobingu kaltinamas ambasadorius spalį buvo atšauktas konsultacijoms. Tačiau Daukanto aikštė ragino atlikti nepriklausomą tyrimą.

Vėliau įtampos persikėlė ir į debatus dėl naujojo diplomatinės atstovybės vadovo Varšuvoje paskyrimo. Prezidentūra ir ministerija nesutaria, kas kaltas, kad strategiškai svarbioje kaimyninėje valstybėje Lietuva vis dar neturi savo atstovo. Šalies vadovas įtaria, kad ambasadorių konkursai URM yra politizuoti. Savo ruožtu ministerija nurodo, kad procedūras stabdo Prezidentūra, nepateikdama argumentų, kodėl G. Nausėdai netinka siūlomi pretendentai į diplomatinių atstovybių vadovus.

Mėnesio pradžioje situacija dar paaštrėjo, kai šalyje lankėsi Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, tačiau ministras G. Landsbergis nebuvo pakviestas į šalių delegacijų susitikimą. Pats G. Nausėda sako, toks sprendimas nebuvo paremtas asmeniškumais.

Nesutarimams augant, dalis opozicijos atstovų ėmė kelti klausimus, ar prezidentas G. Nausėda dar bepasitiki šalies diplomatijos vadovu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)