„Padėtis mūsų regione, deja, pavojinga. Matote, kas vyksta aplink mus, ir matome, kad Baltarusija buvo „praryta“ Rusijos Federacijos. Ir matome, kad Baltarusija tampa papildoma gija, papildomu saugumo veiksniu regione. Dėl šios priežasties prašome NATO, mūsų stipriausios sąjungininkės JAV, nuosekliai atkreipti dėmesį į mūsų regiono saugumą“, – Prezidentūroje susitikimo su JAV prezidentu Joe Bidenu metu teigė G. Nausėda.

„Manau, kad NATO viršūnių susitikimas, vykstantis Vilniuje, visai arti agresorių šalių, yra simbolinis įvykis. Kartu tai ir NATO galimybė priimti tikslius sprendimus, ir mes to tikimės“, – tvirtino jis.

Į Vilniuje vykstantį NATO viršūnių susitikimą atvykęs JAV prezidentas J. Bidenas Prezidentūroje susitiko su Lietuvos prezidentu G. Nausėda.

J. Bidenas G. Nausėdos buvo apdovanotas Vytauto Didžiojo ordinu su aukso grandine. JAV prezidentas taip pat pasirašė Prezidentūros svečių knygoje.

J. Bidenas yra antrasis į Lietuvą atvykęs JAV prezidentas. Pirmasis čia 2002-ųjų lapkritį, Lietuvai dar laukiant narystės NATO, Vilniuje lankėsi respublikonas George'as W. Bushas.

Antradienį Vilniuje prasidėjo dvi dienas truksiantis aukščiausio lygio NATO viršūnių susitikimas. Tai pirmasis tokio lygio tarptautinis renginys Lietuvoje, kuriame dalyvaus per 40 užsienio valstybių lyderiai, diplomatijų vadovai bei gynybos ministrai, kiti aukšto rango pareigūnai.

Skelbiama, kad liepos 11–12 dienomis Vilniuje svečiuosis per 3000 užsienio delegacijų narių, maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų bei tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Aljanso lyderių darbotvarkėje – dėmesys NATO kolektyvinės gynybos, atgrasymo stiprinimui, paramos Ukrainai klausimams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją