„Tuo metu, 1987 m., baigdamas pagrindines ekonomikos studijas Vilniaus universitete, norėjau pašvęsti savo gyvenimą mokslui, troškau mokslininko karjeros. Iš karto po studijų susidūriau su viliojimu stoti į partiją vardan didesnių galimybių siekti mokslininko karjeros. Kurį laiką svarsčiau, kol galiausiai jam nusileidau.

Buvau ambicingas ir kvailai užsispyręs jaunuolis, nepaisiau net mamos atkalbinėjimo nuo tokio žingsnio.

Bet – kaip tik tuo metu įsikūrė Sąjūdžio iniciatyvinė grupė, prasidėjo masiniai Sąjūdžio mitingai, tautinis Atgimimas, į kurį pasinėriau visa galva, o partijos, į kurią buvau ką tik nevykusiai įstojęs, veikloje visai nedalyvavau.

Mokslininko ekonomisto gyvenimui vis dėlto pasišvenčiau ir pasistengiau vėlesniu savo gyvenimu, savo profesine veikla ir tarnyba Lietuvos valstybei ištrinti savo jaunystės klaidą“, – komentavo G. Nausėda atsakyme Delfi, kurį perdavė prezidento Komunikacijos grupė.

Teigia, kad informuoti nebuvo privaloma

Diskusijos apie G. Nausėdos narystę Komunistų partijoje ir šį iki šiol nežinomą faktą kilo po to, kai trečiadienį žurnalistas Dovydas Pancerovas savo paskyroje feisbuke paskelbė tai įrodančius dokumentus.

Iš dokumentų matyti, jog G. Nausėda 1988 m. gegužės 20 d. prašėsi būti priimamas į Komunistų partiją, o tų pačių metų birželio 27 d. jam buvo išduotas partinis bilietas.

Apie buvusią narystę Komunistų partijoje tuomet dar kandidatas į prezidentus G. Nausėda rinkiminėje Vyriausiosios rinkimų komisijos anketoje nenurodė, nors jo pirmtakė, kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė atitinkamoje anketoje apie savo narystę Komunistų partijoje 1979–1988 metais užsiminė.

Prezidentūra patvirtino faktą, kad G. Nausėda priklausė Komunistų partijai ir pažymėjo, kad apie tai pranešti rinkiminėje anketoje nebuvo privaloma.

„Prezidentas Gitanas Nausėda į komunistų partiją buvo priimtas 1988 metų gegužę. Dokumentai apie tai yra saugomi Valstybės archyve ir yra prieinami visuomenei. Prasidėjus Sąjūdžiui, Gitanas Nausėda komunistų partijos veikloje nedalyvavo. Kandidato į Prezidentus anketoje klausimas apie priklausymą vienai ar kitai partijai ar politinei organizacijai yra neprivalomoje užpildyti anketos dalyje“, – D. Pancerovui perduotuose atsakymuose nurodė prezidentūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)