Taip jis žurnalistams sakė po Kaune, Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vykusio tarptautinis forumo „Prezidento Volodymyro Zelenskio taikos formulė: bendri Ukrainos ir Lietuvos veiksmai siekiant ilgalaikės taikos“.

„Dalis ES valstybių norėjo, kad sankcijos būtų griežtesnės, nes jos padarytų greitesnį poveikį Rusijos ekonomikai. Tas poveikis jau yra, manau, kad jis tik akseleruosis – mes matysime vis aiškesnes sankcijas pasekmes Rusijos ekonomikai.

Tačiau kitą vertus, matydamas pakankamai įvairų ES šalių žemėlapį kartais tenka kelti klausimą – ar tokios sankcijos, ar apskritai jokių sankcijų.

Žinoma, kad geriausia būtų sutarti, kad visi sutartų ir sankcijos būtų priimtos. Ir labai tikiuosi, kad ir smarkiai vėluojant, bet dešimtasis sankcijų paketas vis dėl bus priimtas“, – Kaune penktadienį sakė G. Nausėda.

Prezidentas G. Nausėda pabrėžė, jog regionas nuolat gyvena Rusijos revanšizmo atmosferoje.

„Mes nuolat gyvename Rusijos revanšizmo atmosferoje, niekas nepasikeitė“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją