Antradienį lankydamiesi Giraitės ginkluotės gamykloje, šalies vadovas su krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku ir įmonės vadovybe aptarė gamybos pajėgumų didinimo galimybes.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenė turi poreikį plėsti skirtingų šaudmenų gamybos pajėgumus. Giraitės ginkluotės gamykla bendradarbiauja su Lietuvos kariuomene ir turi galimybes bendradarbiavimo apimtis didinti.

„Karinės gamybos pramonės vystymas ir stiprinimas yra Lietuvos nacionalinio saugumo prioritetas. Lietuvos pramonė sėkmingai prisideda prie šalies gynybos sistemos aprūpinimo, tačiau siekiame, kad investicijos į ginkluotės gamybą augtų dar labiau. Lietuvos gynybos ir saugumo pramonė prisideda prie visos Europos saugumo ir NATO gynybos pajėgumų stiprinimo“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovo teigimu, nacionalinius gynybos pajėgumus būtina stiprinti visapusiškai: nuosekliai didinti biudžeto asignavimus, valstybės atsparumą grėsmėms, įgyvendinti mobilizacinės ir valstybės rezervų sistemos pertvarką, siekti pilietinio patriotinio ugdymo tikslų.

Giraitės ginkluotės gamykloje gaminama karinė ir civilinė amunicija, įvairūs jos komponentai. Beveik visa produkcija skirta NATO ir kitų šalių karinėms pajėgoms. Įmonė įtraukta į strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)