Prezidentas susitikime su M. Sandu teigė, kad įtempta saugumo situacija kaimynystėje ir nerimą keliančios provokacijos Uždniestrės regione neturėtų tapti trikdžiu Moldovos eurointegracijos kelyje.

Pasak šalies vadovo, Moldova kaip asocijuota ES partnerė turėtų naudotis visomis bendradarbiavimo galimybėmis. Lietuva tvirtai palaiko Moldovos eurointegracinius siekius ir tiki šios šalies europine ateitimi.

G. Nausėda su Moldovos vadove M. Sandu taip pat aptarė energetinės nepriklausomybės nuo Rusijos klausimą. Šalies vadovas akcentavo, kad energijos šaltinių diversifikavimas, investicijos į žaliąją energetiką ir energetinio efektyvumo didinimas užkirs kelią energetiniam Rusijos šantažui ateityje ir padės užsitikrinti energetinį Moldovos saugumą.
„Rusija naudoja energetiką kaip šantažo įrankį. Lietuva su tuo susidūrė praeityje ir išmoko pamokas, todėl esame pasirengę padėti Moldovai ir dalintis savo patirtimi“, – teigė prezidentas.

Prezidentai taip pat aptarė solidarumą su Ukraina priimant karo pabėgėlius. Lietuvos vadovas pabrėžė, kad Lietuva tęs humanitarinę, politinę ir ekonominę paramą Moldovai, nurodoma Prezidentūros pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją